24 Eylül 2024 Salı

İşgalci Türk devleti Til Rifet'da hastahane bombaladı

İşgalci Türk devleti Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırılarını sürdürüyor. 14-28 Mayıs seçimleri ardından yapılan MGK toplantısında Rojava'ya dönük saldırılar gündemleşmiş ve bu toplantının ardından SİHA ve ağır silahlarla sınır kentlere dönük saldırılar hız kazanmıştı. Dün akşam saatlerinde Til Rifet kentinde hastahane bombalandı. Saldırılarda yaralananlar oldu.

İşgalci Türk burjuva devleti, Til Rifet kentini ağır silahlarla bombaladı. ilçede bulunan hastahaneye dönük saldırı hedeflendi. Bombardıman sonucunda hastahane çalışanları ve sivil halktan yaralılar olurken hastahane de maddi hasar meydana geldi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Sağlık Komitesi, işgalci Türk devletinin düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada biri hastahane çalışanı olmak üzere dört kişinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan 14 Temmuz günü Qamişlo-Tirbespiyê yolu üzerinde SİHA bir aracı hedef almış. sivil halktan 2 kişi yaşamını yitirirken 1 YPG savaşçısı ölümsüzleşmişti. Halk Savunma Birlikleri (YPG) konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

'YEDİDEN YETMİŞE TÜM HALKIMIZ BU DİRENİŞİN PARÇASIDIR'
YPG BİM açıklamasında, "İşgalci Türk devletine ait SİHA, 14 Haziran'da Qamişlo- Tirbespiyê yolu üzerinde bir aracı hedef aldı. Saldırıda 2 yurtsever ve Ciwan Oso adlı savaşçımız şehit düştü. Türk devletinin amacının Kuzey ve Doğu Suriye'yi işgal etmek olduğu yaptığı son hava saldırılarla bir kez daha açığa çıktı" denildi.

2013-2016 yılları arasında Türk devletinin desteklediği faşist DAİŞ çetelerine ve Efrîn, Serêkaniyê de işgalci Türk devletine karşı sürdürülen mücadeleyi hatırlatan YPG, "Direnişin ve mücadelenin Kahramanları halkımız ve ölümsüz olan evlatlarıdır" dedi.

"Yediden yetmişe tüm halkımız bu direnişin parçasıdır" diyen YPG "Her birimiz bu zincirin kırılmaz ve sarsılmaz bir halkasını oluşturuyoruz" vurgusu yaptı.

14 Haziran'da Tirbespiyê'de SİHA saldırısında ölümsüzleşen YPG savaşçısı Ciwan Oso'nun devrimci mücadele yaşamını aktarılan açıklamada, şehit düşen savaşçılarının yurtsever ailesine ve tüm yurtsever halka başsağlığı dilendi.