24 Eylül 2024 Salı

İşgalci Türk devleti Rojava'ya saldırılarını artırdı

Burjuva Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal saldırısı sürüyor. Saldırı sonucu iki Minbic Askeri Meclisi savaşçısı hayatını kaybetti. Ayrıca Şam hükümetine ait bombalanan noktalarda 5 Şam hükümeti askeri yaralandı, 2 tank da imha edildi.

İşgalci Türk burjuva devleti ve çeteleri Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine saldırıyor. Dün gece saatlerinde başlayan saldırıda Minbic ve Şehba'nın kent ve köylerine yönelik yoğun bombardıman gerçekleştirildi.

İşgalciler Minbic'in Toxar köyünü havan ve obüslerle bombaladı. Saldırıda iki Minbic Askeri Meclisi savaşçısı hayatını kaybetti. Askeri Meclis'in açıklamasında köye yönelik onlarca top atışı gerçekleştirildiği vurgulanırken açıklamada şunlar belirtildi: "İşgalcilere ait bir keşif uçağı Dirric köyündeki kontrol noktasını bombaladı, saldırı sonucunda Minbic Askeri Meclisi'nin bir savaşçısı şehit oldu. İşgalci Türk devletine ait bir Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Minbic'in doğusunda kalan Qeraquzak Köprüsü çevresinde Minbic Askeri Meclisi'nin bir kontrol noktasını hedef aldı. Saldırı sonucunda Minbic Askeri Meclisi'nin bir savaşçısı şehit olurken, bir savaşçı da yaralandı."

İşgalciler ayrıca Şehba Kantonuna bağlı Şera, Şêrewa ve Til Rifet'a yönelik de yoğun saldırı gerçekleştirdi. Çeteler Şam hükümetine ait noktaları bombaladı. Saldırılar sonucunda Şam hükümet güçlerinin 5 askeri hayatını kaybetti, 2 tankı da imha edildi.

Türkiye ve Bakûr'da yapılan seçimlerin ardından kurulan yeni savaş kabinesi ve ardından toplanan ilk Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınan kararlarda Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine dönük saldırıların yoğunlaşacağı sinyalleri verilmişti. MGK kararları ardından Kobanê, Şehba, Minbic, Ayn İsa'ya dönük saldırılar yoğunlaştı. Saldırılarda QSD güçleri yanısıra sivil halk hedeflendi.