24 Eylül 2024 Salı

İşçi konfederasyonları 1 Mayıs'ı sosyal medyada kutlayacak

Türk-İş Başkanı Atalay, 1 Mayıs'ı ağırlıklı olarak sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden kutlayacaklarını, illerde de sembolik katılımlarla bildirilerin okunacağını söyledi. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ise bir haftaya yayılan etkinlikler kapsamında, işyerlerinde bildiriler okunacak, 30 Nisan'da tüm illerde basın açıklamaları yapılacak, 1 Mayıs günü ise sosyal medyada kutlayacak.

Türk-İş ile DİSK, KESK, TMMOB ve TTB işçi sınıfının uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ı, 26 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında yapacağı etkinliklerle kutlayacak.

1 Mayıs'ı sosyal medya ve dijital platformlarda kutlayacağını açıklayan Türk-İş, illerde ise sembolik katılımlarla toplantılar yapacak. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamalarımız ağırlıklı olarak sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden olacak. Bunun yanında, sosyal mesafe kuralına mutlak şekilde uymak şartıyla sembolik katılımlarla bölge ve 81 ildeki temsilciliklerimizde toplantılar düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda, 1 Mayıs bildirimiz okunacak" dedi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ise işyerlerinde ve işyerleri önünde yapılacak kutlamalarda bildiriler okunacak. Sosyal medya platformları için aydınlardan sanatçılara kadar geniş bir kesimden 1 Mayıs mesajları alınacak. Kamuya açık yerlere ortak afişler ve pankartlar asılacak. 30 Nisan günü pandemi koşulları dikkate alınarak tüm illerde basın açıklamaları yapılacak. İstanbul'da 30 Mayıs'ta Kazancı Yokuşu'nda anma yapılacak. DİSK yaptığı açıklamada "1 Mayıs günü de çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu çeşitli biçimlerde büyütmeye çağıracağız." dedi.