21 Eylül 2024 Cumartesi

İnşaat işçilerinden Limak'a uyarı eylemi: Alın terimizi gasp ettirmeyeceğiz

İnşaat işçileri insanca çalışma koşulları için bugün de eylemdeydi. Maaşlarını üç aydır alamayan inşaat işçileri aynı zamanda yemekhanelerden çıkan kötü yemekleri, mahkum edildikleri sağlık koşullarını protesto etti. FMŞ'de açıklama yapan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi işçiler, "Hakkımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İstanbul Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi Şantiyesinde Limak Holding bünyesinde çalışan inşaat işçileri, 3 aydır maaşlarının ödenmemesi, yemekhanelerde kötü yemek çıkmasını, kaldıkları yatakhanelerin hijyen açısından kötü olmasını Limak Holding ofisi ve Emlak Konut önünde protesto etti.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi inşaat işçileri sendikalarıyla birlikte Merkez Bankası şantiyesi önünde bir araya geldi. Buradan, "İnşaat işçisi köle değildir", "Direne direne kazanacağız" sloganıyla Limak Holding önüne yürüdü.

İNŞAAT-İŞ: İŞÇİNİN ALIN TERİNİ GASP ETTİRMEYİZ
Söz alan İnşaat-İş Sendikası yöneticisi Yunus Özgür, "Emlak Konut, Limak Holding, işçi arkadaşlarımızın alın terlerini gasp etmeye çalışıyor. İşçi arkadaşlarımızı berbat koğuşlara mahkum etmeye çalışıyor, insana yakışmayacak yemeklere mahkum ediyor. İnşaat işçisinin alın terini, emeğini gasp ettirmeyiz" dedi.

DEV YAPI-İŞ: BU İŞ BUGÜN ÇÖZÜLECEK BAŞKA YOLU YOK
Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir ise onlarca işçinin ailesinin olduğunu, faturalarını ödeyemediğini, çocuklarını doğru dürüst besleyemediğine dikkat çekti. "Biz bu insan dışı muameleyi kabul etmiyoruz. Bütün işçi arkadaşlarımızın haklarını almadan asla geri adım atmayacağız" diyen Demir, LİMAK'a ait her alanı eylem alanına çevireceklerini vurguladı ve patronlara şu uyarıyı yaptı: "Bu bir uyarıydı. Bundan dolayı buraya geldi. Bu iş bugün çözülecek başka yolu yok!"

İşçiler daha sonra Emlak Konut'un önüne kadar sloganlarla yürüdü ve bir açıklama yaptı. İnşaat işçileri haklarını alana kadar vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından inşaat işçileri direnişe geçti.