24 Eylül 2024 Salı

İKP/Komala'dan açlık grevindeki komünistlere dayanışma mesajı

İran Komünist Partisi/Komala üyesi Rojhilat ve İranlı komünistler, açlık grevindeki MLKP ve MLKP/KKÖ dava tutsaklarına dayanışma mesajı gönderdi.
İran Komünist Partisi/Komala üyesi Rojhilat ve İranlı komünistler, açlık grevindeki Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ve MLKP/Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) dava tutsaklarına dayanışma mesajı gönderdi.
 
Mesajda şu ifadelere yer verildi:
 
"Sevgili yoldaşlar,
 
Rojhilat ve İranlı komünistler olarak devrimci tarihimizde zindan direnişlerinin ayırt edici bir yeri var. Yoldaşlarımız sayısız defa tutuklandı, sayısız yoldaşımız halen zindanlarda direniyor; ancak sayısız devrimci, çok sayıda yoldaşımız ne yazık ki idam edildi.
 
Bizler, tüm kalbimizle Türkiye ve Kürdistan'daki hapishanelerde tutsak olan yoldaşlarımızın yanındayız. Sizlere ve mücadelenize bağlılığımızı ifade ederken, Leyla Güven'in öncü iradesiyle başlatmış olduğu açlık grevi direnişine inancımızı da yineliyoruz. Yakınlarınızın ve yoldaşlarınızın yanındayız. Zindanların dışında annelerin başlattığı direnişi de selamlıyoruz, annelerimiz mücadelelerimizin gerçek kahramanlarıdır.
 
"Türkiye'de olduğu gibi İran'da da faşist rejimlere karşı mücadelemiz ortaktır. Bugünün gerektirdiği, haklı ve onurlu açlık grevi eyleminiz, zindan direnişiniz asla unutulmayacak ve özgürlük yolumuzda tarihi bir direniş olarak yerini alacak.
 
"Türkiye zindanlarında 1 Mart'tan itibaren ekipler halinde süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişinin bayrağını yükselten yoldaşlarımızın mücadelelerini zaferle taçlandıracaklarına inanıyouz. Mücadelelerinizin tecriti kırmasını, özgürlüğünüze kavuşmalarınızı ve sevdiklerinize sımsıkı sarılabilmelerinizi diliyoruz. Özgür bir gelecek için sosyalizm mücadelemizi hep birlikte yürütmeyi diliyoruz."