24 Eylül 2024 Salı

İHD İzmir Şubesi 'yaşama ses ver' nöbet eylemine başladı

İHD İzmir Şubesi, açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için "Yaşama ses ver" şiarıyla nöbet eylemine başladı. Eylemde yer alan tutsak yakını, "Herkes yaşama ses versin" dedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için "Yaşama ses ver" şiarıyla dernek binasında nöbet eylemi başlattı.
 
Eylemde konuşan İHD İzmir Şube yönetiminden Cemile Karakaya ise kadınlar ve anneler olarak annelerin, kadınların yerlerde sürüklenmemesini istediğini ifade ederek, "Bunun yerine annelerin ne istediği dinlensin, annelerin sesi olunsun, annelerle birlikte ölüm değil yaşam olsun, yaşamı savunalım, ölümler olmasın diyoruz" dedi.
 
İHD Kadın Komisyonu adına konuşan ve Şakran 2 No'lu T Tipi Hapishanesi'nde bulunan ve 1 Mart'tan bu yana açlık grevindeki Abdulbahri Yıldırım'ın kardeşi Türkan Yıldırım ise "İnsanlar orada erirken bizim burada bir şey yapmamız gerçekten ben herkese sesleniyorum başta ailelere, orada çocuklarını görüp gelip evde oturmasınlar onları yaşatalım. Zindanlardan tabut çıkmasın. Anneler Günü geliyor. Bize en büyük hediye evlatlarımızdır ve onların açlık grevinin bitmesidir. O zaman Anneler Günü gelmiş olacak. Çocuklarımız zindanlarda erirken bize Anneler Günü yok. Annelerimize saldırı oluyor. Her gün hakaretlerde bulunuyorlar. Ben demokratik kitle örgütlerine CPT'ye (Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi) sesleniyorum. Adalet varsa bu insanların sesi duyulsun, herkes yaşama ses versin" dedi.