22 Eylül 2024 Pazar

İGİF Zürih'te üç günlük açlık grevine başladı

Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı süren açlık grevlerine destek için İGİF üyeleri İsviçre'nin Zürih kentinde 3 günlük açlık grevi başlatıldı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) tarafından Avrupa kentlerinde eşzamanlı başlatılan üçer günlük dayanışma eylemlerine İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) aktivistleri de katıldı. Zürih'in 1 Mayıs alanı olarak bilinen Kanonengasse alanında açlık grevi çadırı kuruldu.
 
Eylemde konuşan İGİF Temsilcisi Hülya Orak "Öcalan'a yönelik tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde bir çok merkezde sürdürülen açlık grevine sosyalistlerde en başından beri katılmış ve bu sürece cevap olmuşlardır. 1 Nisan'da AvEG-Kon aktivisti Özkan H. Özdemir süresiz ve dönüşümüz açlık grevine başlarken onlarca tutsakta zindanlarda açlık grevine başladı. Bizlerde bugün başlatmış olduğumuz 3 günlük açlık greviyle hem Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek hemde sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine karşı uluslarası kurum ile devletlerin sessizliğine cevap olmak istedik" diye konuştu.
 
Açlık grevi eylemi Pazar günü saat 15.00'da 1 Mayıs alanında yapılacak yürüyüş ve miting ile sonlandırılacak.