28 Eylül 2024 Cumartesi

İdlib'te son durum: Resmi açıklamaya göre 33 asker öldü

İdlib'de Hatay Valiliği'ne göre 33, SOHR'a göre 38 asker öldü. Reuters ise ölen asker sayısısını 34 olarak açıkladı. Erdoğan, dün gece acil güvenlik toplantısı düzenledi. CHP, Meclis'i olağanüstü kapalı oturuma çağırdı.

İdlib'de tansiyon topyekün savaş tehlikesine dönüştü.

27 Şubat'ta Türk devleti ve Işid artığı çeteleR stratejik öneme sahip Serakip ilçesini ele geçirmişti. İlçenin ele geçirilmesinin ardından Rusya havadan saldırılarını arttırmıştı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 33 Türk askerinin öldüğünü açıkladı. Buna göre, Der Spigel'e konuşan bir Türk yetkili, İdlib'deki saldırıda en az 50 askerin öldüğünü söyledi. Yerel kaynaklar, en az 80 Türk askerinin öldüğünü söylüyor.

Bu sıcak gelişmenin ardından Erdoğan güvenlik zirvesini topladı. 6 saatlik görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.

AKP iktidarı ölen asker sayısını gizlemeye çalıştı. Ancak Reyhanlı Hastanesi'ne getirilen askerlerin görüntüleri sosyal medyaya düşünce, açıklama yapmak zorunda kaldılar. Dün gece iktidar twitter'a girişleri engellemeye çalıştı. RTÜK de resmi açıklamalar dışındaki açıklamaların girilmemesi gerektiğini söyleyerek sansürü devreye soktu. 

Mültecileri Avrupaya karşı koz olarak kullanan Türkiye, son yaptığı açıklamayla sınır kapılarını açacağını duyurdu.

Binlerce insan Edirne sınır kapısına yürüyor.