16 Eylül 2024 Pazartesi

İç Güvenlik Güçleri üyesi saldırıda yaşamını yitirdi

Qamişlo'da ki Um El Fursan Hapishanesinni bahçesinde bir araç hedef alındı. Patlama sonrası Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri açıklama yaptı. Bir üyelerinin yaşamını yitirdiği duyurdu.

Qamişlo'da bulunan Um El Fursan Hapishanesinin bahçesinde bir araca dönük yapılan SİHA saldırısında İç Güvenlik Güçleri üyesi yaşamını yitirdi. Kuzey ve Doğu Suriye  İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, "Faşist Türk ordusunun bölgemize yönelik saldırıları devam ediyor" dedi. 

Açıklamada, işgalci Türk devletinin Qamişlo kentinin Um El Fursan mahallesinde uyuşturucu, cinayet suçlarından tutukluların kaldığı hapishane alanında iç güvenlik güçlerine ait bir aracı SİHA ile hedef aldığı belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: "Saldırıda Qamişlo kent yönetiminde görev yapan bir yoldaşımız şehit oldu. Bu saldırıyla suçluların isyan çıkararak kaçmaları amaçlanmıştır. Ancak güçlerimiz bu noktada karışıklığın çıkmasına fırsat vermemiştir. İşgalci Türk devletinin amacı, bu saldırılarla güçlerimizin topluma karşı görevlerini yerine getirmelerini engellemektir."

Saldırılar karşısında halkların, Türk devletine karşı tepkisini daha güçlü göstermesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Bölgenin güvenlik ve istikrarını bozmaya yönelik faşist Türk devletinin işgal planlarını boşa çıkarmak için güçlerimizin her koşulda çalışmalarını sürdürdüğünü ve her zamankinden daha fazla çalışmaya devam ettiğini bir kez daha vurguluyoruz" ifadeleri yer aldı.