21 Eylül 2024 Cumartesi

HSM'nin 'Newroz müjdesi': 2023'ten bu yana 15 SİHA düşürüldü

Halk Savunma Merkezi (HSM), temin ettikleri füze sistemiyle Türk devletine ait 15 SİHA'yı düşürdüklerini duyurdu.

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan birkaç gün önce yaptığı açıklamada halka bir müjde vereceklerini açıklamıştı. Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, güçlerinin yaklaşık bir yıllık süreç içerisinde Türk devletine ait 15 Silahlı İnsansız Hava Aracı'nı (SİHA) imha ettiğini duyurdu.

Kürdistan halkının, kardeş halkların ve demokratik insanlığın Newroz bayramını kutlayan HSM, "Şehitlerimizin bize devrettikleri zafer bayrağının yılmaz birer bekçisi olarak, şehitlerimizin anılarını 'Özgür Önderlik Özgür Kürdistan' mücadelesinde yaşatacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz" dedi.

HSM açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu devletin hareketimize karşı geliştirdiği topyekun savaşta en çok bel bağladığı araçlar uluslararası kimi güçlerin yoğun desteği ile yapımına eriştiği SİHA'lar olmuştur. Tüm ülke sathında bu araçlara dayanarak Kürdistan Özgürlük Gerillası'na ve yurtsever halkımıza dönük saldırılar geliştiren soykırımcı AKP-MHP rejimi çağın son tekniği olan bu silahla kesin sonuç alacağına inanmıştı. Özellikle bu ölüm makineleriyle başta Başûrê Kurdistan ve Rojava olmak üzere ülkemizin çok çeşitli yerlerinde masum halkımıza dönük onlarca saldırı gerçekleştirmiş, yüzlerce insanımızı katletmiştir."

"Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin bu yönelimlerini her şeyden önce gerçekleştirdiği taktik açılımla karşılayan Kürdistan Özgürlük Gerillası, Newroz ruhu temelinde göstermiş olduğu büyük direnişle faşizmin Başûrê Kurdistan'ı işgal planını bozmuştur. Bunun yanı sıra düşmanın, uluslararası alanda da halkımızı tecrit etme bağlamındaki bütün çabalarına rağmen Kürt halkı bu savaş için gerekli füze sistemini temin ederek Türk devletini dengeleme düzeyine erişmiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası, Türk devleti ve ordusunun çok güvendiği, her tarafta propagandasını yaptığı, ona dayanarak savaş dengesini değiştirmeye çalıştığı, Kürdistan'da her gün suikastlarla katliamlar gerçekleştirdiği SİHA'ları etkisizleştirme imkanını yakalamıştır. 13 Şubat 2023'ten bu yana güçlerimiz tarafından envai çeşit toplam 15 adet SİHA düşürülmüştür."

HSM düşürülen SİHA'ların düşürüldüğü bölgeleri, tarihlerini ve modellerini şöyle sıraladı:
🔹"13 Şubat 2023 günü Garê semalarında BAYRAKTAR TB2
🔹18 Şubat 2023 günü Garê semalarında BAYRAKTAR TB2
🔹8 Haziran 2023 günü Qendîl semalarında ANKA
🔹14 Haziran 2023 günü Qendîl semalarında BAYRAKTAR TB2
🔹21 Haziran 2023 günü Garê semalarında ANKA
🔹22 Haziran 2023 günü Qendîl semalarında AKSUNGUR
🔹5 Temmuz 2023 günü Garê semalarında AKINCI
🔹8 Temmuz 2023 günü Garê semalarında BAYRAKTAR TB2
🔹17 Temmuz 2023 günü Qendîl semalarında ANKA
🔹30 Temmuz 2023 günü Qendîl semalarında AKINCI
🔹15 Ağustos 2023 günü Şehîd Delîl Batı Zap semalarında ANKA
🔹5 Kasım 2023 günü Zap / Şikefta Birîndara semalarında BAYRAKTAR TB2
🔹6 Kasım 2023 günü Şehîd Delîl Batı Zap semalarında AKSUNGUR
🔹28 Aralık 2023 günü Şehîd Delîl Batı Zap semalarında BAYRAKTAR TB2
🔹1 Mart 2024 günü Zap / Çiyareş semalarında ANKA tipi silahlı ve taktik insansız hava araçları güçlerimiz tarafından imha edilmiştir."

Bazı teknik yetersizlikler nedeniyle görüntüsü elde edilemeyen kimi eylemler dışında, gerçekleştirilen tüm eylemlerin görüntülerinin kayda alındığını ifade eden HSM "İlgili eylemlerin görüntüleri ve belgeleri HPG-BİM tarafından değerli halkımıza ve kamuoyuna servis edilecektir" dedi.