24 Eylül 2024 Salı

HPG'den temmuz ayı bilançosu: 130 eylem gerçekleştirildi

HPG Basın İrtibat Merkezi, temmuz ayı bilançosunu açıkladı. Açıklamada gerillaların 130 eylem gerçekleştirdiği ve 72 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, temmuz ayı bilançosunu açıkladı. Sömürgeci Türk devletinin Botan, Dersim, Garzan ve Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü kaydetti.

Lozan Antlaşmasının 100. yılı olduğu hatırlatılan açıklamada, "Uluslararası hegamonik sistemin ve yerel ulus-devletlerin Kürt halkına reva gördüğü bu soykırım anlaşması, bir asırlık süreç içerisinde sayısız katliam seferi, işgal saldırısı ve fermanların yaşanmasına yol açtı. Bunun sonucunda Kürt halkı yüz binlerce şehit verdi, tüm haklı itirazları katliamlarla bastırılmaya çalışıldı, kimliği ile özgür yaşam talebi görmezden gelindi" denildi.

Kürt halkının direnişi ve mücadeleyi büyüttüğü kaydedilen HPG açıklamasında şunlar vurgulandı: "Tüm dünya halklarına reva görülen; dili, kimliği ve kültürü ile kendi topraklarında yaşama imkanı, kendi kaderini tayin hakkı mazlum Kürt halkına çok görüldü ve ne yazık ki hakim dünya sistemi bu suçu hep birlikte işledi. Ancak Kürt halkı, tüm yetmezliklerine ve parçalı duruşuna rağmen, yüz yıl boyunca bu ölüm fermanına karşı en ağır bedelleri verme pahasına da olsa amansızca direnerek varlığını bugünlere taşımayı ve mücadelesini halen sürdürmeyi başarabildi."

HPG, 130 eylem gerçekleştirdiklerini ve 72 askerin hayatını kaybettiğini vurguladı. Türk devletine ait çok sayıda askeri araç ve malzemenin imha edildiğini kaydeden HPG, 5 Skorsky tipi helikopterin de darbelendiğini açıkladı. Temmuz ayı içerisinde 7 gerillanın ise ölümsüzleştiği belirtildi.