25 Eylül 2024 Çarşamba

Hollanda'da 1 Mayıs kutlandı

Hollanda'nın Rotterdam ve Amsterdam kentlerinde 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Rotterdam'da 1 Mayıs Komitesi'nin çağrısıyla yürüyüş ve miting düzenlendi. 

Hollanda'da iki kentte 1 Mayıs eylemleri yapıldı. Rotterdam'da 1 Mayıs Komitesi'nin çağrısıyla kent merkezinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşün ardından Schouwburgplein'de miting düzenlendi.

Enternasyonal marşının okunmasıyla başlayan mitingde, komitedeki kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Kapitalizmin krizinin derinleştiği kaydedilen konuşmalarda, kapitalist sistemin pandemiye çözüm üretme derdi olmadığı belirtildi. Gençlik örgütleri ve antifaşist örgütlenmelerin de konuşma yaptığı mitingde enternasyonal dayanışmanın önemi bir kez daha vurgulandı.

Yerli ve göçmen örgütlerinin bir araya gelerek düzenlediği mitingde, MLKP pankart ve bayrakları da taşındı. Mitingde sosyalistler tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ise hem kitle hem de çevreden büyük ilgi topladı.

Miting süresince sıklıkla, "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Yaşasın 1 Mayıs" , "1 Mayıs direniş günüdür" sloganları atıldı.

Amsterdam'da ise De Dockwerker'da sendikaların çağrısıyla bir miting gerçekleştirildi. Platform ve kurumlar adına yapılan konuşmalarda pandeminin faturasının emekçilere çıkarıldığı ve iktidarların sorumluluklarını yerine getirmediği vurgulandı. Mitingde sık sık "Yaşasın 1 Mayıs", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.