24 Eylül 2024 Salı

Hiranur Vakfı istismar davası 9 Ekim'e ertelendi

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını müridi Kadir İstekli ile "evlendirmesi" ve çocuğun yıllarca istismara maruz bırakılmasıyla ilgili dava 9 Ekim'e ertelendi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G'yi "müridi" Kadir İstekli ile "evlendirmesi" ve çocuğun yaşamı boyunca istismara maruz bırakılmasıyla ilgili davanın duruşmasında 5. celse İstanbul'daki Kartal Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

AVUKAT İSTİFA ETTİ, DURUŞMA ERTELENDİ
Duruşmaya tutuklular Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirildi. Karar çıkması beklenen davada sanık Kadir İstekli'nin avukatı davadan azlini istedi. Duruşma 9 Ekim 2023'e ertelendi.

Kamuoyuna kapalı olarak gerçekleştirilen dava öncesi çok sayıda kadın örgütü adliye önünde basın açıklaması yaptı.

KBG: GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYEN TÜM KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANSIN
Kadınlar Birlikte Güçlü adına açıklamayı yapan Tülay Korkutan şunları söyledi: "Biz kadınlar, erkek adalet değil, gerçek adalet demek için buradayız. Bu davanın takipçisiyiz ve biliyoruz ki birlikte güçlüyüz. Sadece suçun birinci dereceden failleri değil görevini yerine getirmeyen tüm kamu yetkilileri de hesap verene kadar ses çıkarmaya devam edeceğiz. Görevi istismarı önlemek olanların 'ama biz koruma kararı almıştık' diyerek işin içinden çıkmasını kabul etmiyoruz. Erkekler istismar ediyor, yeri geliyor adına 'evlilik' diyor; bu istismara aileler, toplum, dini vakıflar, yargı ve bütün kurumlarıyla devlet ortak oluyor. Artık yeter! Biz kadınlar, LGBTİ+'lar birbirimize, mücadelemize güveniyoruz. Tüm çocukların yoksulluktan uzak, eşit ve özgür yaşayabileceği bir dünya için isyanımız. Bu isyan hepimizin."