19 Eylül 2024 Perşembe

HDP'nin genç milletvekili adaylarından Elvan ailesine ziyaret

HDP İstanbul milletvekili adayları Ozan Özgenler, Emre Sarıgül ve Rıdvan Öztürk Berkin Elvan'ın ailesini ziyaret etti. Özgenler, "Sizin milyonlarca çocuğunuz var" dedi.
HDP Gençlik Meclisi üyeleri ve İstanbul milletvekili adayları Ozan Özgenler, Emre Sarıgül ve Rıdvan Öztürk Berkin Elvan'ın ailesini ziyaret etti. 
 
Gençliğin mücadelesi ile adalet mücadelesini birleştirmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Tanya Kara, "Suruç, Ankara ve Gezi katliamının hesabını sormak gençliğin sorumluluğudur. Adalet mücadelemizi birlikte büyütmek için buradayız" dedi.
 
Sami Elvan, genç milletvekili adaylarına başarılar diledi. Elvan, "Ülkemiz ve gençliğimiz adına iyi bir seçim olmasını diliyorum. Önemli olan seçilmek değil bu yolda yürümektir. Bugün seçimlerde hırsızlık var ama yarın olmayacak" dedi.
 
"Bu ülke hepimizin, üç beş hırsıza ve katile bırakmayacağız. Bizim çocuklarımız kazanacak" diyen Baba Elvan, gençleri gördükçe Berkin'in daha fazla aklına geldiğini söyledi, "Hayatta olsaydı belki de o da bugün bu çalışmalarda olacaktı" dedi. "Benim oğlum neden aranızda yok" diyen Baba Elvan, bu ülkede kundaktaki bebeklerin bile katledildiğini ifade etti.
 
Gülsüm Elvan ise katilin ceza almasının acısını dindirmeyeceğini bildiğini belirterek "Katiller bundan sonra bir çocuğa silah doğrultmadan önce iki defa düşünsünler diye ceza almasını istiyoruz. Kaybedilen tüm çocukların davalarının önü açılsın diye adalet istiyoruz" dedi. 
 
Mücadele ederek mutlaka kazanacaklarını belirten anne Elvan "Tüm annelere sesleniyorum. Yarın sizin çocuğunuzun başına da gelebilir" dedi. Gülsüm Elvan, 16 Haziran'da Berkin'in vurulduğu yerde yapacakları anmaya çağrı yaptı. 
 
HDP'nin toplumsal mücadelenin içinden çıkmış bir parti olduğunu vurgulayan Ozan Özgenler ise, bedel ödeyen insanların  mücadelesinin sesi olmanın kendilerinin de sorumluluğu olduğunu belirtti.
 
Özgenler, "Biz de sizin çocuğunuzuz, acılarımızın ortaklığından ve birliğinden güç almak istedik. Annemizin babamızın gözlerine bakarak güç almak istedik. Bir tane değil milyonlarca çocuğunuz olduğunu hissettirebildiysek güç alarak yürüyeceğiz" dedi.
 
Suruç Katliamı'nda arkadaşlarını yitirdiğini hatırlatan Özgenler, "Bizi bir araya getiren bu acıların ortaklığı, bu acıların hesabını sormak için birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.