19 Eylül 2024 Perşembe

HDP'nin Ankara milletvekili adayları tanıtıldı

HDP'nin Ankara 3. Bölge milletvekili adayları düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. 10 Ekim Ankara katliamı mağdurlarından Nazım Karakurtay, "Sur'u, Nusaybin'i, Cizre'yi yerle bir eden diktatörlere, faşist, ırkçı adamlara tokat gibi cevap vermek için aday oldum" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, 3. Bölge milletvekili adaylarını Yenimahalle'de bulunan Kentkoop Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinlikle tanıttı. Toplantıda ilk sözü alan HDP İl Eşbaşkanı Nur Aytemur, 24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kaldığını vurgulayarak, seçimlerin kazanılması için herkesi alanda çalışmaya davet etti. 
 
Ardından tek tek sahneye davet edilen adaylar tanıtıldı. Kadın adaylar "Jin jiyan azadî" sloganıyla karşılanırken, uzun süre alkışladı.
 
Adaylardan Fatma Koçyiğit Öner, Kobanê'de, IŞİD'e karşı mücadele yürüten kadınlardan mücadele azmini aldıklarını belirtti. Öner, kadınların tüm alanlarda örgütlülüğünü sağlamak için mücadele edeceklerini söyledi.
 
'ÖRGÜTLÜ OLURSANIZ HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ'
 
Adaylardan Veli Saçılık ise şu ifadeleri kullandı: "Buranın benim için ayrı bir özelliği var. Ben eski bir OSTİM işçisiyim. Siyasi hayatıma burada başladım. HDP sadece Kürt sorununu değil, aynı zamanda emekçilerin, kadınların sorunlarının tek çözüm odağı."
 
Cesaretle sokağa çıkacaklarını ve cesareti herkese bulaştıracaklarını vurgulayan Saçılık, "AKP korku iklimi yaratarak, hareketsiz bırakmak istedi. Bugün bir seçim yapmıyoruz. Biz bir kavga veriyoruz. Bu kavga da elbette emekçiler, ezilen halklar kazanacak. Demirtaş'ın adaylığı kardeşlik, gözyaşının durması içindir. Oy atarsanız, seçmen olursanız bir şey değiştirirsiniz, örgütlü olursanız her şeyi" dedi.
 
'DENİZİN ÇOCUKLARIYLA DAĞIN ÇOCUKLARI BİRLİKTE HALAY ÇEKSİN DİYE'
 
10 Ekim Ankara katliamı mağdurlarından Nazım Karakurt ise aday olmasının birinci sebebinin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve diğer vekilleri dışarıya çıkarmak olduğunu söyledi. Karakurt, şöyle devam etti: "2014'te Kobanê'de DAİŞ karşı bedenini siper eden Arin Mirkan, Silopi'de 7 gün sokakta bırakılan Taybet Ana'nın katillerine tokat vurmak için aday oldum. Sur'u, Nusaybin'i, Cizre'yi yerle bir eden diktatörlere, faşist, ırkçı adamlara tokat gibi cevap vermek için aday oldum. Bu ülkede denizlerin çocuklarıyla dağların çocukları birlikte halay çeksin diye aday oldum."
 
Diğer adayların da kısa konuşmalarıyla devam eden etkinlik, adayların halkı selamlamasıyla sona erdi.