19 Eylül 2024 Perşembe

HDP'liler her yerde halklara umudu taşıyor

Hopa'dan İzmir'e HDP'liler, tek adam diktatörlüğüne karşı eşit ve özgür bir yaşam umudunu halklara taşıyor
HDP milletvekili adayları, üyeleri ve gönüllüleri, İstanbul'dan Hakkari'ye, Hopa'dan İzmir'e her yerde seçim çalışması yürütüyor. Ev toplantıları, demokratik kitle örgütü ziyaretleri, stantlar, esnaf ziyaretleri, seçim bürosu açılışları ile yeni yaşam umudunu halklara ulaştıran HDP'liler, 1 oy HDP, 1 oy da Demirtaş için istiyor.
 
HDP'nin seçim çalışmalarından bazıları:
 
Antep'de HDP Gençlik Meclisi Yeşilsu Parkı'nda stand açtı.
 
Artvin'in Hopa ilçesinde Karadenizli HDP'liler, seçim çalışmasına stand ile devam etti. Dün olduğu gibi bugün de ilçe merkezindeki HDP önünde stand açan HDP'liler, bildiriler dağıttı.
 
HDP İstanbul milletvekili adayı Erkan Baş bugün İzmir'deydi. Baş ile İzmir adayları Murat Çepni, Yalçın Yanık, Can Alaygut, Mervan Sincar Bornova Büyükpark’ta düzenlenen "Söz Gençlikte” forumuna katıldı. Bornova Naldöken'de esnafları ziyaret eden HDP milletvekili adayları, 74 gündür direnişte olan Ege Üniversitesi işçileri için DİSK tarafından EÜ Rektörlüğü’ne gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı. 
 
İzmir milletvekili adayı Serpil Kemalbay, Buca Ev Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği'ni, adaylar İdil Uğurlu ve Orhan Ayhan ise Sivaslılar Derneği'ni ziyaret etti.
 
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde HDP'liler Kapalıyol'da seçim çalışmasına devam etti. 
 
HDP İstanbul’da da farklı semt ve mahallelerde seçim çalışmalarını hızlandırdı. “Bu bozuk düzen bizimle değişir” diyen HDP’li kadınlar Pendik’in Esenler Mahallesi’ndeki semt pazarında stant açtı ve bildiri dağıttı. Ayrıca milletvekili adayları Erol Katırcıoğlu, Musa Piroğlu ve Atilla Özdoğan Üsküdar ve Kuzguncuk’ta esnafı ziyaret etti. 
 
İstanbul milletvekili adayı Sema Uçar, DİSK'in Yoğurtçu Parkı’nda DİSK’in düzenlediği 15/16 Haziran anmasına katıldı.
 
Urfa'da milletvekili adayı Şerif Bendaş, Ceylanpınar'da halk buluştu, soğan tarlasından dönen emekçileri dinledi.
 
Van'da HDP Milletvekili adayı Tayyip Temel, Oto Sanayiciler Sitesinde seçim çalışması yürüttü. Yerine kayyum atanan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Tunç  ve HDP Van milletvekili adayı Asuman Yelmazer ise ilçede ziyaretler gerçekleştirdi.
 
Ardahan'da HDP Milletvekili adayları Taşkın Aktaş ve Öztürk Polat, seçim çalışmaları kapsamında Çıldır ilçesinde halkla bir araya geldi. Sabah saatlerinde ilk olarak hayvan pazarını ziyaret eden adaylar, ardından ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
 
Şırnak’ta da HDP Cizre ilçe örgütü ev ev, kapı kapı dolaşarak bütün halkı 16 Haziran’da yapılacak olan mitinge çağırdı.