24 Eylül 2024 Salı

HDP'li Kaya: O polis hakkında soruşturma açıldı mı?

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Bakan Soylu'ya Gebze'de tutsak ailelerine hakaret eden polis hakkında nasıl bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Gebze'de açlık grevinde olan çocukları için nöbet eylemi yapan annelere yönelik polis saldırısını Meclis'e taşadı. 
 
Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, 19 Nisan'da yaşanan polis saldırısında bir polis amirinin ailelere hakaret ederek, darp ettiğini hatırlattı.
 
Bu görüntülerin basına yansıdığını ve büyük tepkiye neden olduğunu kaydeden Kaya, bu saldırıdan bir kaç gün önce, 14 Nisan'da kendilerinin de katıldığı eylemde yaşanan saldırıda aynı polisin yine tahrik edeci söylem ve davranışlarda bulunduğunu söyledi.
 
Kaya, polisin, basın açıklaması yapmayacaklarını, dağılacaklarını söylemelerine rağmen söz konusu polisin sözlü ve fiziki tacizlerini sürdürdüğünü kaydetti. 
 
HDP Milletvekili Kaya, Bakan Soylu'nun şu soruları yanıtlamasını istedi:
 
-Üzerinde sarı mont bulunan polis amiri kimdir, kim tarafından yetkilendirilmiştir? Verilen talimat nedir?
 
- Polis amirinin yurttaşları adeta düşman gibi görerek uygulamış olduğu fiziki tacizin yaptırımı ne olacaktır? Olay ile ilgili soruşturma yapılmış mıdır, yapılmadıysa başlatılacak mıdır?
 
-Artık sıradanlaşan bu gibi insanlık dışı ve insanlık onurunu zedeleyici, toplumsal gerilimi arttırıcı durumların oluşmaması için önlemler alınmakta mıdır? Alınıyorsa ne tür önlemler alınmaktadır?"