19 Eylül 2024 Perşembe

HDP'den Suruç açıklaması: Provokasyonlara zemin yaratmayacağız

Suruç'ta yaşananlar ile ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Biz HDP olarak hiçbir provokasyona zemin yaratmayacağız" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde halk buluşmasına katıldı.
 
AKP MYK Üyesi ve Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, Urfa'nın Suruç ilçesinde uzun namlulu silahlı kişiler eşliğinde seçim çalışmaları yaparken esnafın tepkisiyle karşılaşması sonucu çarşı esnafına ateş etmesi üzerine yaşanan çatışmada 3 kişinin yaşamını yitirmesi 9 kişinin yaralanması olayı ile ilgili konuşan Buldan, "24 Haziran'a günler kala çok üzücü olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Provokasyonlarla halkın ayaklandırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Urfa Suruç'ta 3 kişinin yaşamını yitirdiğinin bilgisini aldık. Bunu yapanları lanetliyoruz. Biz HDP olarak hiçbir provokasyona zemin yaratmayacağız. Parti disiplini ile seçimlerin son gününe kadar hiçbir oyuna gelmeden, bu süreci sakinlikle, disiplin içinde atlatacağımıza inanıyorum" dedi.
 
Bu seçimin bir savaş seçimi olmadığını, insanların birbirini öldürecek düzeye gelmemesi gerektiğinin altını çizen Buldan, "İnsanlarımız kendi kaderlerini belirleyecekler, herkesin buna saygı duyması gerekir. Biz halkımız kimi seçerse ona saygı duyacağız, karşı taraf da buna saygı duymak zorundadır" diye konuştu.