18 Eylül 2024 Çarşamba

HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu eşsözcülerini seçti

HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu gerçekleştirdiği genişletilmiş toplantıda Saniye Gündüz Toprak ve Barış Çaktı'yı eşsözcü seçti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ulm ve Çevresi Seçim Platformu, seçim bürosu olarak belirlenen Ulm Tohum Kültür Merkezi'nde bilgilendirme ve genişleme toplantısı yapıldı.
 
Toplantıya katılan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan "HDP, adı gibi halkların partisidir. Ben Türküm ve Diyarbakır'dan milletvekili seçimdim. Bu durum ırkçıları rahatsız etti. Çünkü onlara göre böyle bir şey imkansızdı. Çünkü onlar halkların dostluğuna düşman" dedi.
 
Bu seçimin tüm seçimlerden daha önemli olduğunun altını çizen Aydoğan "Kürtsüz, Alevisiz, kadınsız bir meclis istiyorlar. Buna izin vermemeliyiz" diye belirtti. Aydoğan, "Kürt özgürlük hareketini, sosyalistleri tasviye etmek istiyorlar. Faşizmi kurumsallaştırmak istiyorlar" dedi.
 
Yapılan genişletilmiş toplantıda Platformun Eşsözcüleri de seçildi. HDP Ulm ve Çevresi Seçim Platformu Eşsözcüleri Saniye Gündüz Toprak ve Barış Çaktı oldu.