19 Eylül 2024 Perşembe

HDP Sancaktepe, Fatih ve Bağcılar'da kadın seçim bürolarını açtı

HDP, İstanbul'un Sancaktepe, Fatih ve Bağcılar ilçelerinde kadın seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Biz kadınlar bir ittifak gerçekleştirdik. Bu ittifak kadın ittifakıdır, devrim ittifakıdır. Biz kadınlar kadın devrimini gerçekleştireceğiz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'un Sancaktepe, Fatih ve Bağcılar ilçelerinde kadın seçim bürolarının açılışına katıldı.
 
İlk olarak Sancaktepe'de kadın seçim bürosunun açılışını yapan Buldan, burada yaptığı konuşmada, AKP döneminde kadın emeğinin yok sayıldığını, kadın cinayetlerinin arttığını, kadınların yaşam tarzına ve bedenine yönelik saldırıların yaşandığını ifade ederek, kadınların korkmadan alanlarda mücadele etmeye devam ettiğini belirtti.
 
HDP KADIN PARTİSİDİR
 
"En fazla kadın milletvekili HDP'de var. Çünkü HDP bir kadın partisidir. Biz kadın partisi olduğumuz için, kadın haklarını savunduğumuz için, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini verdiğimiz için korkuyorlar. Kadın mücadelesine ortaklık ettiğimiz için bizden korkuyorlar. AKP kadınlardan, AKP HDP'den korkuyor. Bu yüzden Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak cezaevindedir" diyen Buldan, OHAL bahane edilerek kadın siyasetçilerin tutuklanmasını ve kayyumların kadın kurumlarını kapatmasını hatırlattı.
 
Buldan, "Cezaevindeki kadın yoldaşlarımıza söz veriyoruz. Gültan Kışanak'a Çağlar Demirel'e, Figen Yüksedağ'a, Sebahat Tuncel'e söz veriyoruz. Sizin özgürlüğünüz 24 Haziran'da kadınların gücüyle gerçekleşecek. Kadınlar 24 Haziran'a hazır. Kadınlar 24 Haziran'da oyunu kullanacak, sandığa sahip çıkacak. 24 Haziran'da seçimlere damgasını vuracak olan kadınlardır, özgürlüğü eşitliği isteyen kadınlardır" dedi.
 
Buldan, şöyle devam etti: "Bu ülkeyi yönetecek olanlar var. Bu ülkeyi yönetecek olan HDP ve Selahattin Demirtaş'tır. Selahattin Demirtaş, bugün rehin olarak tutuyorlar, çünkü cesaretinden korkuyorlar. Ama kadınlar var olduğu sürece sevgili Selahattin Demirtaş bu ülkenin Cumhurbaşkanı olacaktır.”
 
'ONLARIN GÜCÜ BİZİ YENEMEYECEK'
 
Daha sonra Fatih'e geçerek, kadın seçim bürosu açılışına katılan Buldan, kadınlar tarafından coşkuyla karşılandı. Açılışa HDP İstanbul 2. bölge milletvekili adayları Hüda Kaya, Hacer Elçin, Ayşe Berktay, Gürşenay Dalveren, Dürdane Nilsu Yürür de katıldı. 
 
Buldan, burada yaptığı konuşmada ise kadınların yıllardır verdiği eşitlik ve özgürlük mücadelesinin 24 Haziran'dan sonra daha da büyüyeceğini ve eşitlik ve özgürlük sağlanana kadar süreceğini ifade etti. 
 
Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını, bedel ödediklerini ancak yine de mücadeleye devam ettiklerini dile getiren Buldan, “AKP hükümeti bizi inkar etse de bizi görmeden gelse de emeğimizi, kimliğimizi yok saysa da bizler üzerinden siyaset yapsa da onların gücü bizim mücadelemizi yenemeyecektir. Bu ülkeyi kadınlar değiştirecek, bizler değiştireceğiz. Bu ülkeye özgürlük, eşitlik kadınların eliyle gelecek. AKP'ye TAMAM demeye kadınların mücadelesi damgasını vuracaktır” dedi.
 
Kadınların iradesi ve kendi sözüyle yaşamın her alanında var olacağını kaydeden Buldan, “Bu mücadelenin sonucu 24 Haziran'da sandıklara yansıyacak. Kadınlar kendi idaresini sandıklardan bir gül gibi çıkaracak. O gül özgürlük gülü olacak” diye konuştu. 
 
"Biz kadınlar bir ittifak gerçekleştirdik. Bu ittifak kadın ittifakıdır, devrim ittifakıdır. Biz kadınlar kadın devrimini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullana Buldan, konuşmasını “Bir oy Demirtaş'a bir oy HDP'ye” çağrısıyla sonlandırdı. 
 
Buldan'ın konuşmasının ardından MKM'li kadın sanatçılar şarkılar söyledi. 
 
'BU ÜLKEYE ZULÜMDEN BAŞKA BİR ŞEY VERMEDİNİZ'
 
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, daha sonra Bağcılar'a geçerek, burada da kadın seçim bürosunu açtı. Coşkuyla karşılanan Buldan'a HDP milletvekili adayları Zeliha Gülüm, Ayşe Karadağ, Hüda Kaya ile Barış Anneleri, DBP İl Eşbaşkanı Emine Caynak eşlik etti. 
 
Buldan, yaptığı konuşmada, “Bu ülkeyi yönetenler bizi sindirmeye, korkutmaya, eve tıkamaya, zindanlara atmaya çalıştılar ama korkmadık, yılmadık, direndik, direnmeye devam edeceğiz. Kürt halkını, Alevileri, kadınları, gençleri görmezden geldiler. Kürtler hiçbir zaman boyun eğmediler, bu halk hiçkimsenin önünde diz çökmedi, Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde de diz çökmeyecek” dedi. 
 
HDP'nin yeni bir umut olduğunu dile getiren Buldan, şunları söyledi: “Yeni bir yaşam kurmak için yollara çıktık” dedi. Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “yeni bir yaşam inşa edeceğiz, ülkeyi yeniden yaratacağız” dediğini hatırlatarak, “16 yıldır iktidardaydınız. Zulüm, ölüm, acıdan başka bu ülkeye hiçbir şey vermediniz. Dilini, kimliğini, kültürü yaşatmak isteyenlere, siyaset yapmak isteyenlere cezaevlerini ve kara toprağı reva gördünüz. Artık buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi yönetmenize izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi biz yöneteceğiz, Türkiye halkları yönetecek.”
 
Buldan, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine de vurgu yaparak, “Kadınlar var olduğu sürece onların karşısında hiçbir güç kalamaz” dedi. 
 
HDP Milletvekili adayı Hüda Kaya da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın dün televizyonda canlı yayına bağlanmasına izin verilmemesine tepki gösterdi. Kaya, “Cumhurbaşkanı adayımız sevgili Selahattin Demirtaş'ın bir dakikalık sesine dahi tahammül edemiyorlar” dedi. 
 
24 Haziran'da oylara ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Kaya, “Bizi barajın altına düşürme hayallerini boşa çıkarmamız lazım” diye konuştu. 
 
Kaya, Ramazan ayında olunduğunu hatırlatarak, “Ezilenler nasıl direnişe geçerlerse gerçek Ramazan bayramlarını işte o zaman kutlayabiliriz. Özgürlükler, adalet gerçekleştiğinde, zalimlerden hesap sorulduğunda ve toplum özgürce nefes almaya başladığında gerçek bayramları birlikte kutlayacağız” dedi. 
 
Milletvekili adayı Züleyha Gülüm de “kadınlar bu kadar direngenken tüm baskılar rağmen mücadelede yer alıyorken hangi güç bizi durdurabilir” diye sordu. İktidarın en çok HDP'ye ve kadınlara saldırdığını vurgulayan Gülüm, kadınların boyun eğmeyeceğini söyledi. 
 
Adayların konuşması sık sık “Direne direne kazanacağız”, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Hak hukuk adalet HDP'yle gelecek" sloganlarıyla kesildi.