19 Eylül 2024 Perşembe

HDP saldırılara karşı Bakan Soylu'yu uyardı

HDP il-ilçe binaları ile seçim bürolarına yönelik saldırılara ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, gerekli önlemleri almayanlar hakkında hukuki işlemleri başlatacaklarını vurguladı.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP binalarına ve seçim bürolarına yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. 
 
Başaran, "Kimi zaman meydanlarda açılan stantlarımıza, kimi zaman il-ilçe binalarımıza veya seçim bürolarımıza yönelik tacizler ve saldırılar seçim faaliyetlerimizi engelleme amaçlıdır. En son Bolu ilinde yaşananlar tamamen maksatlı bir engellemedir" dedi.
 
Bu saldırıların kimi zaman AKP-MHP koalisyonunda yer alan partilerin üye veya taraftarlarınca; kimi zaman ise bu kişilere zımnen destek veren polislerin denetimi altında yapıldığını vurgulayan Başaran, "Bu durum kabul edilemez. Emniyet güçlerine ve mülki amirlere, kaymakam ve valilere bir kez daha hatırlatıyoruz: HDP, yasalar ve Anayasa çerçevesinde 87 seçim bölgesinde adaylarıyla seçimlere katılan bir partidir. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Selahattin Demirtaş'tır" diye belirtti.
 
Polisin ve İçişleri Bakanlığı'nın, seçim çalışmalarının güvenli bir şekilde yapılması için önlem almakla yükümlü olduğunu hatırlatan Başaran, "Güvenli seçim çalışmalarının sürdürülmesinin engellenmesi ve bunun yaratacağı hukuki ve siyasi sorumluluk da İçişleri Bakanlığı ve ona bağlı Emniyet güçlerindedir" diye kaydetti.
 
Başaran açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Onların görevi saldırıları önlemektir. Saldırganlarla birlikte davranıp, onları haklı çıkarmaya çalışan cümleler kurmak değil. Sadece bize değil, zaman zaman diğer demokratik muhalefet partilerine de yönelen bu saldırıları kınıyor ve protesto ediyoruz. Gerekli önlemleri almayanlar hakkında hukuki işlemleri yapacağımızı bir kez daha vurguluyoruz."