20 Eylül 2024 Cuma

HDP milletvekilleri direnişteki Gülveren TOKİ işçilerini ziyaret etti

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Gülveren TOKİ konutlarında 4 gündür direnen işçileri ziyaret eden HDP milletvekilleri, "Haklarınızı alana kadar elimizden geleni yapacağız" diye belirtti.
Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Gülveren TOKİ konutları inşaatında çalışan inşaat işçilerinin ücretleri 2 yıldır ödenmiyor. Ücretleri ödenmeyen işçiler ise şantiyenin önünde 4 gündür "2 yıldır 'TOKİ' emeğimizi sömürüyor" ve "İşçiyiz mağduruz"pankartlarıyla nöbette.
 
İşçileri bugün HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Murat Çepni, Kemal Bülbül, Nusrettin Maçin, Habip Eksik, Kemal Peköz'ün yanı sıra HDP il ve Mamak İlçe Eşbaşkanları, ESP İl yöneticileri ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Türkiye'deki ekonomik kriz önce yoksulları vuruyor. Bu krizi en çok siz yaşıyorsunuz. SGK primleriniz, maaşlarınız yatmıyor. Bugün buradayız, çünkü sesinizi duyurmaya çalışıyoruz. Sizin sorunlarınızı Meclis'e taşıyacağız" diye belirtti.
 
İşçilerin direnişini selamlayan HDP Milletvekili Murat Çepni ise "Bu direniş aslında bir gerçeği bir kez daha ortaya koymuş oluyor. Bu iktidarın, işçi-emekçi karşıtı politikalarının, aslında kriz yok derken ortaya koyduğu büyük yalanın bir kez daha ifadesi oluyor bu" dedi. TOKİ sisteminin bir rant sistemi olduğunu vurgulayan Çepni, "TOKİ sistemi büyük bir işçi sömürüsünden üzerinden inşa edildiği, yine aynı zamanda 'yoksullara ucuz ev vereğiz' denilerek aslında onların banka kredilerine mahkum bırakıldığı bir sistem" diye belirtti. Çepni, "TOKİ sisteminin bu direnişle bir kez daha hem bizim hem de Türkiye halklarının gündemine girmiş oluyor. Hem sokakta hem de mecliste sesiniz olmaya çalışacağız" diye kaydetti. İşçilerin sigortasız çalıştırılmasının kanunsuz olduğunu ifade eden Çepni, "Kanunsuzluk burda bir kez daha açığa çıkmış oluyor" dedi.
 
Kemal Bülbül ise "Siz bugün bu eyleme zorlanmışsınız. Bunun karşısında siyaset yapmak zorundasınız. Siyaset yapmak demek hak aramaktır. Sizde bugün bunu yapıyorsunuz. Buradaki eylem meşrudur" diye vurguladı.
 
Direnişçi TOKİ işçisi Hasan Nurgaç da 2 yıldır maaşlarını alamadıklarını ve 1 yıldır SGK primlerinin yapmadığını söyledi. Nurgaç, "Bu haklı meşru eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Gözaltına da alsalar, tutuklasalar da yinede mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.