19 Eylül 2024 Perşembe

HDP milletvekili adayı Emine Kaya'dan gözaltılara tepki

Ankara'da HDP çalışması yürüten gençlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Ankara 1. bölge milletvekili adayı Emine Kaya, baskın yapılan evde kendisinin de olduğunu, polisin "yarın seni gözaltına almak için geleceğiz" diyerek tehdit ettiğini söyledi.
HDP Ankara 1. bölge milletvekili adayı Emine Kaya, Güvenpark'taki standlarına yönelik polis baskısını ve son iki gündür gençlik çalışanlarına yönelik yaşanan operasyonları ETHA'ya değerlendirdi.
 
Milletvekili adaylığının yanı sıra HDP MYK üyesi ve Gençlik Meclisi Eşsözcüsü olan Kaya, Güvenpark'ta stant kurdukları ilk günden itibaren polisin sözlü ve fiziki şiddetiyle karşı karşıya olduklarını ifade etti. Güvenpark'taki çalışmalarının seçim propagandası kapsamında yasal bir hak olduğunu vurgulayan Kaya, "İlk günden bu güne geri adım atmayacağımızı siyasi bir parti olarak en demokratik hakkımızı kullanacağımızı HDP Gençlik Meclisi olarak her fırsatta dile getirdik, gösterdik. Standımız gençliğin renkliliği ve enerjisiyle bulunduğumuz alanda büyük bir ilgi görüyor ve bunun hazımsızlığı bugün bize şiddet olarak geri dönüyor" diye konuştu.
 
Standa yönelik polis müdahalelerine karşı direndiklerini ve alanı hiçbir zaman terketmediklerini söyleyen Kaya, "Seçim yaklaştıkça iktidar gideceğini anlıyor, baskıyı arttırıyorlar. Onların gitmesi için HDP'nin barajı geçmesi lazım, bunun korkusunu yaşıyorlar. Dün Tayyip Erdoğan'ın yayınlanan videosundaki konuşmasında da bu korkuyu bir kez daha gördük" dedi.
 
Dün sabah kendisiyle aynı evde kalan genç bir kadının da aralarında olduğu 3 HDP Gençlik Meclisi üyesinin gözaltına alındığını, bu sabah da yine evlerinin basılarak HDP çalışması yürüten 2 SGDF üyesinin gözaltına alındığını, kendisinin de yarın sabah gözaltına alınmakla tehdit edildiğini söyleyen Kaya, şöyle konuştu:
"Çok açık ve net ki gençliği, genç kadınları gözaltıyla, baskıyla sindirmeye çalışıyorlar. Bugün yapılan operasyonun son olmadığını da biliyoruz. Çok komik olsa gerek, arkadaşlarımızı evden almaya geldiklerinde bana, beni gözaltına alacaklarını söylediler ancak daha sonra gelen bir telefonla, beni bugün değil yarın alacaklarını söylediler. Bunlar durum, baskıların nasıl planlı yapıldığının göstergesi, bakın, yarın da ben gözaltına alınacakmışım."
 
İktidarın, Güvenpark gibi kentin tam merkezinde HDP'nin kendi sesini, sözünü duyurmasına katlanamadıklarını ve özellikle de gençlerin buralarda yer almasına öfkelendiklerini vurgulayan Kaya, bugün SGDF MYK üyesi Gizem Altunöz ve yine SGDF üyesi Mustafa Bayraktar'ın gözaltına alınmasına da şu sözleriyle tepki gösterdi: 
SGDF'yi Suruç'ta yok etmeye çalışanlara, SGDF her yerde olacağını ve faşizme karşı savaşını asla bırakmayacaklarını seçim çalışmalarında da gösteriyor. Gençlik boyun eğmez gücümüzü birleşik mücadelemizden alıyoruz. HDP'li gençler olarak asla ve asla geri adım atmayacağız. Bizler Gezi'de direnen Suruç'ta yok edilmeye çalışılan gençleriz. Direnmekten vazgeçmedik, yok olmayacağız ve daha güzel yarınlar için bu bozuk düzeni biz değiştireceğiz değişime, umuda olan inancımızla geliyoruz."