28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP kongresi sonrası gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı

HDP'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde gösterilen sinevizyon gerekçesiyle gözaltına AVESTA Ses Sistemi şirket çalışanı ile HDP çalışanı serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 23 Şubat'ta Ankara Arena'da gerçekleştirdiği 4. Olağan Büyük Kongresi sonrası gözaltına alınan AVESTA Ses Sistemi şirketinin sahibi Mesut Kılıç ve HDP çalışanı emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılık ifadeleri alınan iki kişi yurt dışı yasağı ve adli kontrol ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, yurt dışı yasağı ve adli kontrol ile iki kişiyi serbest bıraktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişi 24 Şubat'ta serbest bırakılmıştı. Gözaltıya söz konusu sinevizyonda HEP'ten HDP'ye Kürt siyasi hareketinin mitingleri ve etkinlikleri, 10 Ekim Ankara katliamından Suruç katliamına dair fotoğraflar, Taybet İnan ve yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının, kayyum atamaları sonrası yapılan eylemler ve açlık grevlerindeki sokak eylemlerine ilişkin görüntüler içeriyordu.