19 Eylül 2024 Perşembe

HDP Kocaeli mitingi: OHAL düzenini 24 Haziran'da sandığa gömeceğiz

HDP'nin Kocaeli'ndeki mitinge bir araya gelen kitle, 24 Haziran'da OHAL ve KHK düzenine son vereceklerini belirtti.
HDP, seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de miting düzenledi.
 
Binlerce kişinin buluştuğu mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü de katıldı.
 
Perşembe Pazarı'nda düzenlenen miting, sanatçılar Koma Çiya ve Ozan Weysi'nin konseri ile başladı.
 
Ardından Ertuğrul Kürkçü söz alarak, halkı selamladı. Kürkçü, Erdoğan'ın "sultan olma" hayallerini 24 Haziran'da son vereceklerini söyledi. 
 
Mitingde söz alan milletvekili adayı Ömer Gergerlioğlu, KHK ve OHAL düzenini 24 Haziran'da sandığa gömeceklerini söyledi.
 
Kocaeli'nin kanser hastalığının yuvası haline geldiğini belirten Gergerlioğlu, "Kocaeli'ye yoksulluğu reva gördüler. Hastalığı reva gördüler. Kanser yuvası haline getirdiler. Allah'ın izni ile Kocaeli'de Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi yapacağız" diye konuştu.
 
"24 Haziran'da halkın iktidarını tesis edeceğiz" diyen Gergerlioğlu,  şunları söyledi: "2019'u göremeyeceklerini anlayınca 24 Haziran'a sarıldılar.  İyi de ettiler, erkenden göndereceğiz. 24 Haziran, zalimin zulmünün sonu olacak" dedi.
 
'İÇİŞLERİ BAKANI SÜREKLİ YALAN SÖYLÜYOR'
 
Milletvekili adayı Gergerlioğlu'nun ardından HDP Eş Genel Başkanı Temelli söz aldı. AKP'lilerin Suruç'taki saldırısına dikkat çeken Temelli, "Suruç’ta yaşadığımız o katliam bu bayrama hüzünle girmemize sebep oldu. Olay bütün çıplaklığı ile ortadayken, her şey bilindiği ve tüm Suruçlular bu olaya tanıklık ettiği halde bugün ülkenin Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı sürekli yalan söylüyor, halkı yanıltıyorlar" diye konuştu. 
 
İçişleri Bakanı Soylu'nun "Ben kayıtları, izledim, yumruklaşma var" sözlerine "Yalan söylüyor" diyerek tepki gösteren Temelli, "Yumruklaşma değil, saldırı var. Bunların ahlaki hiçbir kaygısı kalmamış. İktidarda kalmak için her yol mübah. Toplumun tüm değerlerini çürütüyorlar" dedi.
 
AKP dönemindeki ekonomik büyümeden emekçilerin hiçbir pay almadığına dikkat çeken Temelli, "Bu büyümenin hiç birimize, illerimize, hayrı yok. Ülke büyümüyor, biz büyümüyoruz, büyüyen kendisi, damatları, yandaş müteahhitleri. Biz böyle büyüme istemiyoruz" diye konuştu.
 
Hükümetin "4 +4 +4 eğitim sistemi"nin çocuk işçi sayısını artırdığına dikkat çeken Temelli, şunları söyledi: "Kız çocukları evlendiriliyor. Çocukların üzerindeki bu anlayışı da yıkacağız. Yeteneklerine, beklentilerine göre, demokratik bir eğitim planlamasıyla okuyacaklar. Eğitimde herkes için eşit nitelik sağlanacak."
 
Temelli, halkların 24 Haziran'da AKP düzenine son vereceğini belirtti, "Az kaldı, çalışmalarımızı yoğunlaştıralım. Sandıklara sahip çıkalım ve değiştirelim" dedi.
 
Konuşmaların ardından miting sona erdi.