19 Eylül 2024 Perşembe

HDP İzmir'de kadın seçim büroları açtı

HDP İzmir kadın milletvekili adaylarının katılımıyla Karabağlar ve Gaziemir ilçelerinde kadınların yoğun katılımı ile kadın seçim büroları açıldı.
24 Haziran seçimlerine 17 gün kala İzmir'de de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar ve Gaziemir ilçesinde kadın seçim büroları açtı.
 
KARABAĞLAR
 
Büro açılışı öncesi kadınlar HDP İzmir İl binası önünde onlarca araç ile konvoylar oluşturdu. Kadın şoförlerden oluşan konvoy Karabağlar kadın seçim bürosu önüne geldi. Seçim bürosu önünde bulunan kadınlar alkış ve zılgıtlar ile konvoyu karşıladı. Kadın seçim bürosuna HDP İzmir kadın milletvekili adayları ve ilçe yöneticilerin yanı sıra çok sayıda kişi destek verdi. Kadın seçim bürosunun önünde bulunan sokakta kadınlar balkonlara dolup taşarken, kadınlar büronun önünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.
 
Açılışta ilk olarak konuşan HDP İzmir Milletvekili Adayı Rahime Turan, kadın isterse her şeyi yapabileceğini, kadının yaşamın kendisi olduğunu söyledi. "Kadın çocuğu için bedel ödeyendir" diyen Turan, "Kadınlar sandığa giderken Ceylanı unutmayalım. Toprağa girenleri unutmayalım. Polis ve asker annelerine de sesleniyorum. Onlarda annedir onlarda canı yanıyor. Gelin birlikte el ele verelim. Bu rejimi yıkalım" diye konuştu.
 
Ardından konuşan HDP İzmir Milletvekili Adayı Serpil Kemalbay, 24 Haziran'a kadınlar olarak AKP iktidarına son verecek şekilde hazırlandıklarını söyledi. Kemalbay, nasıl giyineceğinden, kaç çocuk doğuracağına kadar kadınları konumlandırmaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Kemalbay konuşmasını şöyle sürdürdü:
"7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de büyük bir değişim var. Halkımız artık kadınlardan yana söz sahibi olmak istiyorum. Eşit bir şekilde katılmasını istiyorlar. Kadınların yükün toplu ve eşit bir şekilde paylaşmasını istiyorlar. Çünkü gerçekten kadınlar dünyayı sırtına almıştır. Çocukların, evin geçimi ve bütün dertlerini bugün kadının sırtındadır. Bizler HDP olarak kadının sırtındaki yükleri almak istiyoruz. Bakım işi sadece kadınların işi değil. Kadınlar istiyorsa çalışma yaşamına eşit bir şekilde katılmalıdır. Kadınlar kendi ayaklarının üzerinde durmak istiyorlar.  Erkeğe ve iktidara bağımlı durmak istemiyorlar."
 
Kadınların kendilerini en iyi ifade ettikleri partinin HDP olduğunu vurgulayan Kemalbay, "O yüzden bu mücadeleyi HDP de yürütüyorlar. Saray bugün Kürt sorunu yoktur diyor. 16 yıl sonra kadın sorunu yoktur diyor. Sorunları yok sayan bir iktidarı tarihin çöplüğüne atmaya hazırız. Biz Taybet anayı, Miray bebeği asla unutmayacağız. Cizre, Sur ve Silopi'yi asla unutmayacağız. Bizler barış ve ortak yaşam istiyoruz. Şiddeti yenmek için hem erkek egemenini hem de devlet zihniyetini sandığa gömeceğiz. Kadınlar asla susmayacaklar. Dün Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Demirtaş telefon ile basın toplantısı düzenledi. Demirtaş'a yapılan bu uygulama faşizm uygulamasıdır. Demirtaş o duvarları yıkıyor. 24 Haziran'da kadar kapı kapı, ev ev ve kişi kişi dokunarak bu faşist iktidarı tek adam düzeyini mutlaka sandığa gömeceğiz. 25 Haziran'da tek adam rejimini tarihin çöplüğüne attığımız zaman kadınlara özgürlük ve adalet sağlayan bir iktidar için el ele vereceğiz. Kadınlar tek adamı göndermeye kararlıdır. Kadınlar mutlaka kazanacak."
 
Konuşmalardan sonra kadın seçim bürosunun açılışı yapıldı. 
 
GAZİEMİR
 
Gaziemir'de ise HDP'li kadın adaylar, kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan HDP İzmir Milletvekili adayı ve barış annesi Cemile Aydın, mevcut hükümetin kadınlardan korktuğunu dile getirerek, "Onlar bizi tutukluyorlar biz bitmiyoruz. Bizi boğuyorlar biz kazancağız. Biz bitmeyeceğiz. Zindandaki kadınlar susmayacak ve bitmeyecek. Kazanacağız" diye konuştu.
 
HDP İzmir Milletvekili Adayı İdil Uğurlu ise 7 Haziran seçimlerini hatırlatarak, hakların AKP'ye verdiği cevaba işaret etti. Uğurlu, "HDP projesi kadınların, gençlerin ve engellilerin bu sistemin kabul etmeği ve bizlerin Sayın Abdullah Öcalan'ın projesidir. Bu sürece nasıl geldik şehirlerimiz yakıldı yıkıldı. Çocuklarımız 50 metre uzakta durdular. Seçilmişlerimizin dokunulmazlıkları kaldırılarak rehin alındı. OHAL koşullarında yaşıyoruz. Bölgede halkımız seçim sandıklarına silahlar altında gidiyorlar. Ama biz metropollerde elimizden geleni yapacağız. Sandıktan çıkan oylarımıza sahip çıkacağız. 7/24 çalışalım" dedi.