19 Eylül 2024 Perşembe

HDP İzmir'de Aleviler ile bir araya geldi

İzmir'de Aleviler ile bir araya gelen HDP milletvekili adaylarından Murat Çepni, "Birlikte olursak, bir olursak, bu politikalara son verebiliriz. Özgürlük, eşitlik ve demokrasi ilkeleri etrafında bir araya gelelim" dedi.
HDP İzmir'de seçim çalışmalarını büyük bir coşku ile sürdürüyor.
 
HDP milletvekilleri dün büro açılışlarından halk buluşmalarına kadar birçok etkinlik gerçekleştirdi.
 
HDP İzmir milletvekili adayları Murat Çepni, Abdullah Akdeniz ve Gönül Aygün, Menemen Egekent 2 Cemevi'ni ziyaret etti. 
 
Ziyarette konuşan Çepni, Alevi halkının özgürlükçü ve eşitlikçi yaşam felsefesinin HDP'nin de felsefesi olduğunu belirtti. AKP'nin Alevi halkına yönelik politikalarına sert tepki gösteren Çepni, "Birlikte olursak, bir olursak, bu politikalara son verebiliriz. Özgürlük, eşitlik ve demokrasi ilkeleri etrafında bir araya gelelim" diye konuştu. 
 
Murat Çepni şöyle konuştu: "Erdoğan'da somutlanan tek adam diktatörlüğü halklarımızın geleceği açısından büyük bir kabus. Bunu yıkabilirsek muazzam bir özgürlük ortamı oluşacak, bütün gelişmelerin önünü açacak. Bir arada olursak bu iktidardan kurtulabiliriz."
 
Milletvekili adayları Cemile Aydın, Serpil Kemalbay ve İdil Uğurlu da, HDP Bornova Kadın Meclisi'nin düzenlediği iftarın ardından kadınlarla bir araya geldi. Kadın adaylar, "Tüm Türkiye'yi yeryüzü yapma" sözü verdi.
 
Milletvekilleri Nurettin Turgay ve Mervan Sincar da Torbalı'da esnaf ile bir adaya geldi, "24 Haziran'da HDP ve Demirtaş'ı destekleyelim, oylarımıza sahip çıkalım, değiştirelim" dedi.
 
Milletvekili adayları Rahime Turan, Mahsun Korkmaz, Tamer Aydın ve Can Alaykut, Buca Gediz'de seçim bürosu açtı.