28 Eylül 2024 Cumartesi

HDP heyeti depremzedeleri ziyaret etti

HDP Milletvekili Murat Sarısaç'ın da aralarında olduğu heyet, depremde ev ve ahırları zarar gören Saray'ın Koçbaşı ve Örenburç mahallelerini ziyaret etti, halkın sorunlarını dinledi.

HDP Milletvekili Murat Sarısaç, HDP İl Eş Başkanı Öznur Bartın, yerine kayyum atanan Saray Belediye Eş Başkanları Caziye Duman, Şahabettin Yılmaz ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM üyelerinin de aralarında olduğu heyet, depremde zarar gören Van'ın Saray ilçesine bağlı Koçbaşı ve Örenburç mahallelerine depremzedeleri ziyaret etti.

İlk olarak İran sınırında bulunan Koçbaşı mahallesine giden heyet, ev ve ahırları kullanılamaz hale gelen aileleri ziyaret etti. Heyet, ardından Örenburç mahallesine geçti. 

Ziyaretlere ilişkin konuşan HDP Van Millevtekili Murat Sarısaç, insanların tedirgin olduğunu belirterek, yeni bir depremin yaşanması durumunda büyük mağduriyetlerin oluşacağını söyledi. 

"Türkiye'de insan hayatı çok önemsenmiyor" diyen Sarısaç, çadır olmadığı için bir çok kişinin çatalayan ve çok tehlikeli olan evlerine girmek zorunda olduğunu kaydetti.

Sarısaç, insanlara hala yardım ulaştırılmadığını da bildirdi.