22 Eylül 2024 Pazar

HDP: Eskişehir'deki ırkçı saldırıyı kınıyoruz

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Eskişehir'de avukatlık yapan Heval Yıldız Karasu'nun ofisinin bulunduğu binaya av tüfeğiyle ateş açılması ve bina duvarına "Odunpazarı'nda HDP'li istemiyoruz" yazılmasını kınadı.
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Eskişehir'de avukatlık yapan Heval Yıldız Karasu'nun ofisinin bulunduğu binaya kimliği belirsiz kişiler tarafından av tüfeğiyle ateş açılması, bina duvarına "Odunpazarı'nda HDP'li istemiyoruz" yazısı yazılmasını kınadı.
 
Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama yapan Başaran, "Ali İsmail Korkmaz davası, 10 Ekim Ankara katliamı davası ve diğer pek çok toplumsal davada avukatlık yaparak hukuki destek sunan Heval Yıldız Karasu'ya, gösterdiği duyarlılık sebebiyle gözdağı verilmeye çalışılmaktadır" dedi.
 
Avukat Karasu'ya yapılan bu çirkin saldırının onun nezdinde savunma kurumuna ve yargıya yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Başaran, "Bu aynı zamanda siyasi iktidarın kendisine muhalif olanların avukatlığını yapanlara karşı tutumunun da bir sonucudur" diye kaydetti.
 
Saldırının gerçekleştiği binanın yakınında bulunan 'Kayı Boyu Derneği'nin başkanına ait olduğu iddia olunan sosyal medya hesabından "Kayı Boyu Derneğimizin yan binasına Heval Yıldız Karasu isimli bir avukatı yerleştirmişler. Odunpazarı'nda HDP'li istemiyoruz!" paylaşımı yapıldığına dikkat çeken Başaran, "İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Başsavcılığı bu karanlık saldırının arkasında olabilecek tüm odakları derhal soruşturmalı, failleri yargı önüne çıkarmalıdır. Yargı kurumunun da bir an önce saldırıları gerçekleştirenler hakkında etkili soruşturma yürütmesi gereklidir" diye belirtti.
 
Bu saldırı ayrımcı ve ötekileştirici bir nefret dili kullanan siyasetçilerin tutumlarından bağımsız olmadığının altını çizen Başaran, "Bu tip saldırılar toplumu kutuplaştırmaya hizmet etmektedir. Avukat Heval Yıldız Karasu'ya yapılan bu saldırıyı sert biçimde kınıyoruz. Tetikçiler ve onların ardındaki karanlık odaklar bilmeliler ki, bu tür saldırılar hukuk, adalet ve demokrasi mücadelemizi engelleyemez" dedi.