24 Eylül 2024 Salı

HDP Diyarbakır İl binasındaki ablukayı anneler kırdı

Tecride karşı HDP Eş Genel Başkanlarının katılımıyla yapılmak istenen açıklama engellenirken, HDP'ye giriş çıkışlar ise engelleniyor. Tutsak anneleri "Sizin de anneniz var barış isitiyoruz" haykırışlarıyla polis ablukasına aştı.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevine başlayan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve hapishanelerde açlık grevi eylemleri sürüyor. Açlık grevlerine dikkat çekmek için Diyarbakır E Tipi Hapishanesi önünde yapılmak istenen açıklama engellenirken HDP Diyarbakır İl binası polis ablukasına alındı.
 
İl binasına giriş ve çıkışlara izin verilmezken, açlık grevinde olan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, yaşanan ablukanın suç olduğunu söyledi. Engellemeye rağmen HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, tutsak anneleri il binasına giriş yaptı. Yol boyunca slogan atan anneler il binasına "Barış istiyoruz" haykırışlarıyla ve "Biji berxwedana zindana" sloganlarıyla girdi.
 
Anneler öfkelerini "Biz anneyiz yüreğimiz yanıyor. Yeter artık yeter evlatlarımız ölsün istemiyoruz. Sizler gülmeyin sizin de anneniz var. Biz barış istiyoruz. Emine Erdoğan duy sesimi bu yürek yangını senin de içine düşsün. Yeter artık yeter" diyerek dile getirdi.