24 Eylül 2024 Salı

HDP, çocuk istismarı yapan programı RTÜK'e şikayet etti

Ermeni-Hıristiyan bir çocuğun "şehadet" getirerek Müslüman ilan edildiği programın çocuk istismarı olduğunu belirten HDP milletvekili Paylan, RTÜK'e şikayette bulundu.
ATV'de 11 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanan "Nihat Hatipoğlu ile İftar" adlı programda, 13 yaşında Ermeni-Hristiyan bir çocuk yayına çıkartıldı. "Şehadet" getirtmesi istenen çocuk, daha sonra "Müslüman oldu" diye ilan edildi.
 
Çocuğun ailesi çocuklarının yayına çıkartıldığından haberlerinin olmadığını söyledi.
 
HDP Milletvekili Garo Paylon, canlı yayında yaşanan çocuk istismarına tepki gösterdi ve söz konusu program hakkında RTÜK'e şikayette bulundu.
 
Söz konusu programın hiçbir yayıncılık sorumluluğu ile bağdaşmadığını belirten Paylan, "Söz konusu yayınla çocuk haklarına, din ve inanç özgürlüğüne açıkça saldırıda bulunulmuştur. Bununla birlikte hem A.’nın hem de bu programı izleyen diğer çocukların zihinsel ve ahlaki gelişimiyle ilgili sorunlar oluşturabilecek eylemlerde bulunulmuştur" dedi.
 
"Müslümanlar tarafından kutsal görülen bir ayda, farklı dinler ve mezheplerden insanların beraber barış içinde yaşayabileceğini göstermek yerine, “ötekini” müslümanlaştırarak sevap işlenebileceği öğütlenip, ayrımcılıktan beslenen bir tutum sergilenmiştir" diyen Paylan, söz konusu programın nefrete yol açtığını kaydetti.
 
Paylan, "Aynı zamanda Müslüman halkın da duyguları ve inançları nedeniyle suistimal edildiği ve bir televizyon gösterisine malzeme edildiği bir durum yaratmıştı" dedi.
 
RTÜK Yasası'nın ilgili maddelerini hatırlatan Paylan, söz konusu yayın hakkında gereğinin yapılmasını istedi.