19 Eylül 2024 Perşembe

HDP Bolu İl binasına bir haftada iki faşist saldırı

24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde HDP'ye yönelik saldırılar yoğunlaştı. Son bir haftada HDP Bolu İl binasına 2 kez faşist saldırı düzenlendi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bolu İl binası son bir ayda üçüncü kez saldırıya uğradı. İl binasının kapısını zorlayan 3 kişi, kapıyı açma çabaları sonuç vermeyince, yanıcı bir madde ile binayı yakmak istedi. Yangın sonucu binada maddi hasar meydana gelirken, kimsenin binada bulunmaması can kaybını önledi.
 
Konuya ilişkin ETHA'ya konuşan HDP Bolu İl Başkanı İbrahim Yolci, yaşanan saldırıların Tuncay adlı bir polisin 'bayraklanızı asmayın yoksa başınız derde girer' demesinden sonra yaşandığına dikkat çekti.
 
Yolci, "Burda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Üç gündür parti binamıza saldırılar oluyor. Dün gece saat 24.00 civarında il binamız kundaklandı. Şuan 2 kişi olay ile ilgili gözaltında. Polis bu kişilerin 260 promil alkollü  olduklarını ve suç dosyalarının kabarık kişiler olduğunu belirtti. Suç duyurunsda bulunduk. Bunu yapanlar kesinlikle Bolu halkı değildir.  Polis kendi yaptırıyor. Bir polis var adı Tuncay. Daha önce gelip bayrakllarınızı asmayın yoksa başınız derde girer diye tehdit etti. Ardından bu saldırılar yaşanmaya başlandı. 2 gün önce de milletvekili adayımız Gönül Baş kent merkezinde alış veriş yaparken saldırıya uğradı. Araya giren arkadaşlarımız da darp edildi" diye konuştu.