24 Eylül 2024 Salı

HDP Bağdadi'nin görüntülerini Meclis gündemine taşıdı

HDP Milletvekili Saruhan Oluç, IŞİD'in kurucusu Bağdadi'nin görüntülerini Meclis gündemine taşıdı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Saruhan Oluç, DAİŞ'in kurucusu Ebu Bekir El Bağdadi'ye ait görüntülere ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu'nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. 
 
Bağdadi'ye ait 5 yıl sonra ilk kez yayınlanan videoda faşist dinci IŞİD'in son durumuna dair değerlendirmede bulunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Örgütün savaş taktiği değiştirdiği mesajını vermiş ve örgütün en son Sri Lanka'da üstlendiği eylemin Baxoz'un kaybedilmesine misilleme amacıyla yaptıklarını ifade etmiştir. 18 dakikalık videonun sonlarına doğru Bağdadi'ye vilayetlerin Arapça yazıldığı dosyalar veriliyor. Verilen en son dosyada ise Arapça 'Türkiye Vilayeti' yazdığı tespit edilmektedir. Bağdadi ayrıca videoda bundan sonra yıpratma savaşı vereceklerinin de mesajını veriyor" dedi.
 
Bağdadi'nin bahsettiği Türkiye vilayetini soran Oluç, şu sorunun da yanıtlanmasını istedi: "Bağdadi'ye verilen en son dosyanın adının 'Türkiye Vilayeti' olması, bakanlığınızca Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidi olarak algılanmakta mıdır? Buna dair önlem çalışmaları başlatılmış mıdır?"