19 Eylül 2024 Perşembe

'HDP Antep Milletvekili Adayı Demirci serbest bırakılsın'

HDP Antep İl Örgütü, 18 Nisan'da tutuklanan milletvekili adayları Osman Demirci'nin serbest bırakılması talebiyle Antep H Tipi Hapishanesi önünde eylem yaptı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep İl Örgütü, 18 Nisan'da "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan milletvekili adayları Osman Demirci'nin serbest bırakılması talebiyle Antep H Tipi Hapishanesi önünde eylem yaptı.
 
Eyleme HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Demirci'nin avukatı Bülent Duran, ailesi, milletvekili adayları ve HDP il, ilçe yöneticileri katıldı. Avukat Duran, Demirci'nin tutuklanmasının hukuki değil, siyasi olduğunu belirterek, "Müvekkilimin siyasi propaganda hakkı elinden alınmıştır. Biran önce serbest bırakılmalıdır" dedi. 
 
İktidarın HDP'lileri sindirmek için elinden geleni yaptığını ifade eden HDP İl Eşbaşkanı Müslüm Kılınç, emniyetin, yargının ve jandarmanın kendi asli işlerini bırakıp HDP'lilerle uğraştığını söyledi. Onca zorluğa rağmen çalışmalarını her alanda sürdürdüklerini kaydeden Kılınç, "Onlar bize zorluk çıkardıkça biz mücadeleye daha çok sahip çıkıyoruz. Zor olacak ama emin olun 24 Haziran'da kazanan biz olacağız" diye konuştu.
 
Kılınç'tan sonra söz alan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul ise HDP'li siyasetçileri tutuklayarak HDP'nin bitirilemeyeceğini vurguladı. Antep Valiliğinin sudan sebeplerden gözaltına alınan HDP'lileri yazılı açıklamalar ile PKK'li göstererek algı operasyonu yaptığını ifade eden Toğrul, Antep Valisine şöyle seslendi: "Üyelerimizi PKK'li gibi göstermekten vazgeçin. Gözaltına alınanların birçoğu zaten direkt savcılıktan bırakılırken geri kalanları bir iki ay tutuklu kaldıktan sonra bırakılıp beraat ediyor. PKK'liyse suçluysa nasıl beraat ediyorlar. Bunların hepsinin hesabını 24 Haziran'da soracağız. Halkımız algı operasyonlarına ve HDP'ye yönelik tüm saldırılara sandıkta en güzel cevabı verecek."