19 Eylül 2024 Perşembe

HDP Ankara milletvekili adaylarını tanıttı

Partilerinin Ankara milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Baskıya rağmen dayanışma büyüyorsa devrim zamanı gelmiş demektir" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Ankara milletvekili adaylarını tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP, bileşen ve destekleyen partilerin yöneticileri ile demokratik kitle örgütleri temsilcileri katıldı.
 
Salona "Senle değişir", "Kadınlarla değişir", "Em jin'in dikarin" ve "İrademize sahip çıkıyoruz" pankartları asıldıb Toplantı özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı. Ardından partinin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarından oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
EZİLENLER 'TAMAM' DİYOR
 
Açılış konuşmasını HDP Ankara İl Eşbaşkanları Nur Aytemur ve Halil Yıldız yaptı. Eşbaşkanların ve vekillerin tutuklanmasına değinen Aytemur, eşitsiz bir seçim süreci yaşadıklarını belirtti. 
 
"Türkiye halklarının 16 yıllık birikmiş öfkesi, baskının en yoğun olduğu bu dönemde patlayacaktır. Taybet Analara, Cumartesi ve Barış Annelerine, Ekin Wanlara, Ali İsmaillere, katledilen çocuklarımıza, Suruç ve 10 Ekim'de katliamlarda yitirdiğimiz tüm kardeşlerimize Soma'da yaşamını yitiren 301 cana söz veriyoruz" diyen Aytemur, Türkiye halklarının, ezilenlerin, emekçilerin, gençlerin ve kadınların 'TAMAM' dediğini belirtti.
 
ÖNDER: DEVRİM ZAMANI GELMİŞTİR
 
Etkinlikte konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Yitirdiklerimiz ve tutsak olan yoldaşlarımızın çokluğu sayılamayacak duruma gelmişse, bizimle dayanışmada olan yoldaşlarımızın sayısı da sayılamayacak duruma gelmişse, devrim zamanı gelmiş demektir" dedi.
 
Konuşmaların ardından Ankara milletvekili adayları Filiz Kerestecioğlu, Eşref Kiraz, Emine Kaya, İshak Kocabıyık, Ceren Şimşek, Cennet Avcı, Ceyhun Akın, Dilek Ertürk, Ebru Demir, Remziye Güçlü, Erdal Ataş, Nuray Türkmen, İstek Usalp, Vahide Üldü, Haydar Aksal, İpek Gür, Nurhayat Emire, Mustafa Demir, Nilgün Yılmaz, Rojan Mamo, Vahyedddin Batur, Ömer Çelik, Veli Saçılık, Nazım Karakurt, Şehriban Leyla Çetinbaş, Haydar Üstündağ, Hülya Fırat, Mehmet Zarif Kesiciler, Fatma Koçyiğit Öner, İsmet Yalçınkaya, Hülya Sönmez Aytekin, Fatma Kızılöz, İlyas Kurt ve Yiğit Öztürk sahneye çıkarak salondakileri selamladı.
 
Toplantı alkış ve zılgıtlarla sona erdi.