19 Eylül 2024 Perşembe

'HDP Alevilerin temsiliyeti için de var'

HDP Kocaeli Milletvekili adayları Av. Kureyş Bilgiç ve Yasemin Üçer, Gebze Pir Sultan Abdal Kültür Derneği?ni ziyaret etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli milletvekili adayları Av. Kureyş Bilgiç ve Yasemin Üçer, Gebze Pir Sultan Abdal Derneği’ni ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan Bilgiç, cemevlerinin Alevilerin kutsal mekanları ve ibadethaneleri olduğunu belirterek, AKP iktidarının bunu yok sayarak asimilasyon politikalarını hayata geçirdiğinin altını çizdi. Bilgiç, “HDP Alevi yurttaşların temsiliyeti için de var. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılarak, devletin din ve inanç alanından elini çekmesini sağlayacağız. İnanç topluluklarının örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılacak, kendi inançlarını istedikleri gibi yaşayabilecekleri koşulları yaratacağız” dedi.
 
Yasemin Üçer ise cemevlerine resmi statü verileceğine dikkat çekerek, “Başta cemevleri olmak üzere, Aleviler'in bütün ibadet mekânlarını ibadethane olarak tanıyacağız. Kapatılmış dergâh ve benzeri ibadet mekânlarının önündeki engeller kaldırılacak, bu konuda yerel yönetimlere inisiyatif tanıyacağız. Aleviler için eşit yurttaşlık talebimizi her zaman söylediğimiz gibi hayata geçireceğiz” dedi.