19 Eylül 2024 Perşembe

HDP adayları işçiler ile buluştu: İşçiler ile değişecek

HDP Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu Gebze'de metal işçileri, Adana milletvekili adayları Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz ayakkabı işçileri, İstanbul milletvekili adayı Hacer Elçin ve İzmir milletvekili adayı Serpil Kemalbay tekstil işçileri ile buluştu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul'dan Adana'ya seçim çalışmasını yaygın bir şekilde yürütüyor.
 
HDP Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze'deydi.  Gergerlioğlu, Birleşik Metal-İş Sendikası'nı ziyaret etti, işçiler ve sendikacılarla görüştü.
 
Sendika temsilcisi, OHAL nedeniyle sendikalara greve çıkma yasağı getirdiğini vurguladı, OHAL'ın derhal sonlandırılmasını istedi.
 
Gergerlioğlu ilk iş olarak OHAL'i kaldıracaklarını belirterek, "İşçilerin, kamu çalışanlarının ve çalışmayla ilişkili olan herkesin (işsizlerin, emeklilerin, öğrencilerin, çiftçilerin, ev eksenli çalışanların, ücretli-ücretsiz ev işçilerinin) grevli ve topu sözleşmeli sendikal örgütlenme hakları güvence altına alınacak. İşkolu, işyeri ve işletme barajları kaldırılacak, sendikalar arasında ayrım yaratan düzenlemelere son verilecek" dedi.
 
Gergerlioğlu şunları söyledi: "Sigortasız ve sendikasız çalıştırma önlenecek, kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınacak. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin olmadığı ülkeler sıralamasında Türkiye'yi Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü yapan kölece çalışma koşullarına son verilecek, sendikalar ve işçilerin işçi sağlığı ve iş güvenliğinin esas denetleyicisi olmasının mekanizmaları kurulacak. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konseyi oluşturulacak."
 
Gergerlioğlu ve beraberindeki HDP'liler, Kars Ardahan Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret etti.
 
Adana'da da milletvekili adayları Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, Saya işçilerini ziyaret etti.
 
İşçilerin sorunlarını dinleyen milletvekili adayları, HDP'nin emek programını anlattı, HDP ve Demirtaş için oy istedi. 
 
HDP İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Hacer Elçin, Gaziosmanpaşa'da teksil işçileri ile buluştu.
 
İşçilerin çalışma koşullarını gören ve dinleyen Elçin, ziyarete ilişkin olarak "Tekstil atölyelerinde sınıfın en alt kesimi ile buluştuk. Üç kuruş maaşla, yüksek ses arabesk ve dini müzik yayını altında ve dayanılmaz kokular arasında çalışan işçilerin düzene isyanı içten içe büyüyor. Elbette değişecek. İşçiler değiştirecek" dedi.
 
HDP İzmir milletvekili adayı Serpil Kemalbay, sendikaya üye oldukları için işten atılan HUGO BOSS işçilerini 16 gündür direndikleri Gaziemir BOSS satış mağazası önünde ziyaret etti. Dayanışma duygularını ileten Kemalbay, birlikte mücadele ederek dünyayı daha yaşanılır bir hale getireceklerini belirtti.