24 Eylül 2024 Salı

HDK: Bayramda sıkılan eller barış için kenetlensin

HDK Halklar ve İnançlar Komisyonu, Müslüman toplumu başta olmak üzere halkların Ramazan Bayramı'nı kutladı, bayramın Ortadoğu'ya barış ve huzur ortamını getirmesini dilerdi.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, tüm ezilen halkların ve inançların bayramını kutladı. 
 
Ülkenin, iktidar eliyle toplumsal ve siyasal bir kutuplaşmanın içine sokulduğunu belirten HDK, "Tahakkümcü iktidarının bekası için halklarımızı ve inançlarımızı karşı karşıya getirmekte bir beis görmemiştir. Tekçi zihniyet ve uygulamalarını hukuku da çiğneyerek tüm topluma dayatmıştır. Bu tekçi zihniyetin tüm kurum ve kuruluşlara sirayet etmesi sonucunda derin ahlaki, toplumsal, siyasal ve ekonomik bir kriz ortamından geçmekteyiz" dedi.
 
HDK'nin bayram dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle: 
 
"Türkiye halkları olarak iktidarın saltanatını sürdürmek için topluma dayattığı baskıyı, şiddeti ve ötekileştirmeyi reddediyoruz. Ramazanı Şerif-i yaşadığımız bugünlerde en çok karşılaştığımız şey “İslam Dini" üzerinden  suiistimallerdir. Bilinmesi gerekir ki “Zorbalık ve Hilekârlık”, dindarlık ve takva giysisini kuşanırsa tarihin en büyük facialarından birisi meydana gelmiş olur. 
 
Hayatı boyunca zalimin zulmüne karşı her zaman ezilen halkların yanında saf tutan Hz. Muhammed birlikte yaşamın değerlerini korumuştur. Medine sözleşmesi bu yönüyle ümmetin önünde örnektir. İnsanlık tarihi boyunca Peygamberliksel çıkışları değerlerin, ahlakın, doğanın, yaşam hakkının savunucuları olarak bir devamlılık silsilesi içerisinde yaklaşmıştır. 
 
Tüm Halklar ve İnançların bireyleri olarak hep birlikte “İnsanlığın Hakikat” değerleri içinde karşılıklı saygı temelinde insanca yaşamak için çaba göstermeliyiz. 
 
Barışın ve kardeşliğin, farklılıklarla bir arada yaşamanın en güçlü ve güzel sembollerinden biriside bayramlardır. Bireysel gelişimi ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren Ramazan ayı  ahlâklı topluma ulaşmanın bir vesilesidir.Bu amacın gerçekleşmesi ise bayramlarla taçlandırılır. 
 
Bu sebeple HDK Halklar Ve İnançlar Komisyonu olarak Müslüman toplumunun Ramazan bayramını kutlar tüm inananlara ve özellikle Ortadoğu halklarına  muhtaç olduğu barış ve huzur ortamını getirmesini dileriz. Bayramlaşmak için sıkılan her elin aynı zamanda barış için kenetlenen eller olması dileğiyle."