19 Eylül 2024 Perşembe

HDK-A'dan Ali Güden için başsağlığı mesajı

HDK-A Eşsözcüsü Esra Güden'in abisi Ali Güden hayatını kaybetti. HDK-A yayınladığı başsağlığı mesajında, "Ailesine, yakınlarına, partisine ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A) Eşsözcüsü Esra Güden'in abisi Ali Güden, yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.
 
İHD, HDK, ESP ve HDP çalışmaları içerisinde yer alan Ali Güden, 1961'de doğdu. 14 yaşından itibaren devrimci mücadelenin ön saflarında yer aldı. 1980 askeri darbesi sonrası 4 yıl boyunca aranan Güden, 1984 yılında tutuklanarak bir yıl hapis yattı. 5 defa tutsak düştü. 95 yılında ise gözaltında kaybedilmek istendi ve gördüğü yoğun işkence sonucu kalp hastalığına yakalandı. Güden, yakalandığı hastalık nedeniyle 26 Mayıs 2018 tarihinde hayatını kaybetti.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK-A) Ali Güden'in hayatını kaybetmesine ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı. HDK-A mesajında şu ifadeleri kullandı: "Hayata gözlerini yummuş olsa da vermiş olduğu devrim ve sosyalizm mücadelesiyle halklarımızın mücadelesinde yaşamaya, yollarını aydınlatmaya ve umutlarını beslemeye devam edecektir. Ailesine, yakınlarına, partisine ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz. Anısı mücadelemizde yaşayacaktır."