28 Eylül 2024 Cumartesi

HBDH Evîn Goyi Milisleri Diyarbakır'da eylem yaptı

HBDH Evîn Goyi Milisleri, Diyarbakır'da AKP işbirlikçisine ait işletmeyi molotoflarla ateşe verdi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Evîn Goyi Milisleri, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde eylem yaptı.

Paris katliamının hesabını sormak için gerçekleştirilen eylemde, AKP işbirlikçisi Mehmet Emin Denir'e ait bir işletmeye molotoflar atıldı, işletme ateşe verildi.

HBDH Evîn Goyi Milisleri 23 Aralık akşamı gerçekleştirdikleri eyleme ilişkin yaptıkları açıklamada, "Paris'te Kürt halkına ve onun öncülerine yönelik gerçekleşen ikinci katliam hiçbir bulanıklığa, üzerine örtülmeye çalışılan istihbarat oyunlarına mahal vermeden bilinmelidir ki; AKP-MHP faşizminin tertiplediği NATO güçlerinin onay verdiği bir katliamdır" dedi.

Katilleri ve arkasındaki güçleri tanıdıklarını vurgulayan HBDH milisleri, "Birleşik devrimin konumlandığı gerilla alanlarına yönelik saldırılar, kimyasal silah kullanımı, Rojava'da öncü kadrolara yönelik suikastlar, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde geliştirilen komplo ve tecrit siyaseti, CPT'nin ve Batılı güçlerinin sessizliği aynı konseptin devamıdır. Başta Kürt özgürlük hareketine ve birleşik devrimin öncü güçlerini tasfiye ederek halkları emperyalist/kapitalist dünyanın kölesi haline getirmek" diye belirtti.

HBDH milislerinin bu kirli konsepte karşı devrimci eylemle yanıt vereceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sokakta, fabrikada, zindanda, okulda, Avrupa'da, Rojava'da her gün yaşamı hedef alan faşist iktidarın anlayacağı tek dil HBDH'nin eylem pratiğidir. HBDH Milisleri katledilen üç şehidimizin hesabını AKP/MHP faşizminden soracaktır. Anılarını ve ideallerini zafere taşıyacağız."