19 Eylül 2024 Perşembe

HBDH: 24 Haziran'ı toplumsal direnişe çevirelim

Halkların Birleşik Devrim Hareketi Yürütme Komitesi, 24 Haziran seçimlerini "faşizme karşı toplumun bilinçli toplumsal direnişine çevirme" çağrısı yaptı.
HABER MERKEZİ- Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, 24 Haziran seçimlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
 
HBDH, faşist egemenlik sisteminin daha fazla hükümranlığı için erken seçimin gündeme geldiği ve sömürülen, ezilen, ötekileştirilen halkların geleceğine yönelik önemli bir dönemeçten geçildiğini belirtti. 
 
24 Haziran seçimlerinin demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesini yakından ilgilendirdiği ifade edilen açıklamada, AKP-MHP faşizminin ise diktatörlük rejimini güçlendirmeyi amaçladığı kaydedildi. 
 
'SONUÇLAR NE ÇIKARSA ÇIKSIN SALDIRILAR ARTACAK'
 
Faşist devletin tekçi bekası için ilerici, demokrat, yurtsever, devrimci ve sosyalist güçlere karşı tasfiye temelli imha ve teslimiyet saldırıları yürütüldüğünün altını çizen HBDH, şöyle devam etti: "24 Haziran seçimlerinde hangi sonuç çıkarsa çıksın, faşist devletin askeri ve siyasal faşist saldırıları daha da artarak sürdürülecektir. Daha şimdiden A, B, C planları argümanlarıyla açık edilen ortaklaşılmış karşı devrimin tasfiyeciliği, sadece seçim süreciyle alakalı değil, aksine faşizmin daha da koyulaştırılarak sürdürülmesi kararlılığıdır. Topyekün tasfiye saldırıları kapsamında özel savaş yöntemleriyle algı operasyonları yaratarak hile ve entrikaları kendilerince yasalaştırıp meşrulaştırmış durumdadırlar. Bütün anti-demokratik uygulamaları karşısında utanmadan faşizmini demokrasi maskesiyle gizlemeye çalışmaktadırlar."  
 
"Seçim sürecini, tüm ezilen ve sömürülenlerin ortak çıkarlarında yoldaşlaşarak karşılamaktayız" diyen HBDH, 24 Haziran seçimlerinde Demirtaş ve HDP'yi desteklemeye çağırdı.
 
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Uzunca süredir savaş hükümeti olarak egemenliğini sürdüren Erdoğan önderlikli faşizm, Cumhur ittifakı argümanıyla AKP-MHP faşist soysuzluklarını açık ederek, devletlerini kurtarma derdine düşmüşlerdir. Halbuki başta Erdoğan-Bahçeli olmak üzere tamamen bir avuç sömürücü zulümkâr azınlığın saltanatını sürdürme niyetindeler. Kendi özel mülkiyet çıkarları uğruna faşist devletin siyasal, ekonomik ve sosyal alanda özgürlük düşmanı şöven politikalarda ısrar etmektedirler. Sokaklar, fabrikalar, tarlalar, okullar, şehirler, ilçeler, kasabalar ve köyler, muhaliflere yasaklanmakta ve faaliyetleri engellenmektedir. Yeniden yapılandırdıkları militarist unsurlarını devreye sokarak faşist iktidarlarını kurtarmanın pervasızlığını sürdürmektedirler."
 
'TOPYEKÜN ÖRGÜTLENME VE DİRENİŞLE AKP-MHP FAŞİZMİNİ YENEBİLİRİZ'
 
"Faşizmin tüm kirli ve vahşi saldırılarına karşı, büyük bir direniş içerisindeyiz" diyen HDBH, topyekün örgütlenme, direniş ve mücadele kararlılığıyla AKP-MHP faşizminin yenilebileceğini ifade etti. 
 
HBDH, "Halklarımız faşizmin korku psikolojisi üzerinden yarattığı hile, entrika ve tüm algı operasyonlarına karşı uyanık olmalı ve daha fazla demokrasi ve özgürlükçü mücadele kararlılığıyla militanlaşarak 24 Haziran seçim faaliyetlerini aralıksız sürdürmelidir. CHP- İyi Parti ve Saadet Partisi ittifakının şoven milliyetçiliğinin de halklar için bir alternatif olmadığı yeterince açıktır. Halklarımız, AKP-MHP faşist egemenlik sistemini kabul etmeyerek, buna karşı haklı ve demokratik bütün mücadele araç-yöntem ve politikalarında ısrarla militanlaşmalıdır" dedi.
 
AKP-MHP faşizminin kazanması halinde ezilenlerin geleceğinin daha da kötüleşeceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "AKP-MHP faşizminin halk düşmanı gerçekliği, sömürü ve baskı politikaları, tüm çıplaklığıyla dünya alemin gözü önünde netleşmişken, büyük hoşnutsuzluklara yol açmış ve halkların kabaran öfkesi, meşru, demokratik ve devrimci isyanı mayalanmaktadır. 24 Haziran seçimlerini önemli başarı ve kazanımla taçlandırarak, demokratik ve özgürlükçü isyanı büyütelim. Seçimlerde de asla kendiliğindenciliğe kapılmadan Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da kitlesel seferberlik ruhuyla hareket edelim. Büyük bir irade merkezileşmesiyle ortaya çıkan enerjimizi, faşizme karşı mücadeleye dönüştürerek Birleşik Devrim yönelimimizi güçlendirelim. 8 Mart, 12 Mart, Newroz, 30 Mart, 1 Mayıs, 6 Mayıs, 18 Mayıs, Gezi-Haziran direnişi ruhu ve coşkusuyla, seçimleri faşizme karşı toplumun bilinçli toplumsal direnişine çevirelim."