24 Eylül 2024 Salı

Hatay'da orman yangını: Belen yanıyor, mahalleler tahliye edildi

Hatay'ın Belen ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını yerleşim bölgelerine ulaştı. Mahalleler tahliye edilirken bazı evler yandı.

Hatay'ın Belen ilçesinde Güzelyayla Mahallesi Dere Bahçe mevkisindeki ormanda saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Yerleşim bölgelerine ilerleyen yangın sebebiyle Müftüler ve Güzelyayla mahalleleri tahliye edilmeye başlandı. Yangın sebebiyle bölgede 3 ev yanarken, can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Hatay Belen'deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor" dedi. Yumaklı, bir televizyon programında yaptığı açıklamada da ilk belirlemelere göre yangının bahçe temizliğinden çıktığının değerlendirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce; Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır" dedi.