25 Eylül 2024 Çarşamba

Hasankeyf'te yıkım sürüyor

Baraj altında kalacak antik Hasankeyf kentinde gerçekleştirilen yıkımı görüntülemek isteyen Mezopotamya Ajansı muhabiri engellenerek görüntüleri polisler tarafından silindi.
 

Ilısu Barajı nedeni ile sular altında kalacak olan 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf'te yıkım sürüyor. Kale Sokağı'ndaki tarihi çarşıda yeni yerleşim yerinde işyeri verilmeden dükkanları yıkılan esnafın tepkisi sürerken, söz konusu sokakta Roma dönemine ait kalıntıların dibinde iş makineleri yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

'NEREYE GİDECEĞİM?'
Dün işyeri iş makineleri tarafından yıktırılınca buna sinirlenerek birçok esnafla birlikte işyerini içindeki eşyalarla birlikte ateşe veren Mehmet Ali Kılıçaslan, "Eşyalarımı nereye götüreceğim bilmiyorum. Yıllardır burada esnaflık yapıyorum. Doğma büyüme buralıyım. Bu çarşıyı yıkmaları içimizi kanattı. Mağdur edildik. Yeni yerde bana dükkan da vermediler. Ben de hem çarşının yıkılmasına hem de kendim için tepki göstermek amaçlı bir yere götüremeyeceğim eşyaları yaktım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ
Söz konusu Kale Sokağı'ndaki yıkım çalışmalarını görüntülemek isteyen Mezopotamya Ajansı Metin Yoksu, işyerini ateşe veren Kılıçaslan'la görüşme esnasında, polislerce engellendi. Polis, röportajı yarıda kestiği muhabirin hiçbir yasak olmamasına rağmen görüntü ve fotoğraf çekmesini engelledi, çektiği fotoğraf ve görüntüleri de sildi.