16 Eylül 2024 Pazartesi

'Hasan Gülüm derhal serbest bırakılsın'

Partizan'a yönelik 1 Mayıs operasyonu kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan PSKAD Genel Başkan Yardımcısı Gülüm'ün derhal serbest bırakılması istendi. Eylemde, "Siz gerilimden ve inkardan beslenen bir avuç muktedir, şunu bilin ki halkı baskı, yalan ve hilelerinizle teslim alamayacaksınız" denildi. 

Sabah ev baskınıyla gözaltına alınan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gülüm için İstanbul Ataşehir'de basın açıklaması gerçekleştirildi. Hasan Gülüm'ün fotoğrafının yer aldığı "Hasan Gülüm yalnız değildir! Gözaltılar serbest bırakılsın" pankartının açıldığı eylemde devletin Alevi örgütlülüğüne gözdağı verme telaşının sürdüğü belirtildi. 

'BİZİ TESLİM ALAMAZSINIZ'
Açıklamada, "Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gülüm'ü gözaltına alarak bize vermek istediğiniz mesajı çok iyi okuyoruz. Sizin zulmünüzü tanıyoruz, ülkeyi bir korku ikliminin içine sürüklemeye çalıştığınızı görüyoruz. Siz gerilimden ve inkardan beslenen bir avuç muktedir, şunu bilin ki halkı baskı, yalan ve hilelerinizle teslim alamayacaksınız. Alevilerin saraylara biat ettiğini tarih yazmamıştır. Biz Alevi kurumları olarak buradan size sesleniyoruz, bizi gözaltı ve baskılarınızla yıldıramazsınız. Şah Hüseyin'in yolunda omuz omuza direnişimiz devam etmektedir. Bizi teslim alamazsınız. Hasan Gülüm'ü derhal serbest bırakın" denildi. 

İmzacı kurumlar: Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu, Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Türkiye Alevi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği.