26 Eylül 2024 Perşembe

Hamburg'ta faşist saldırı protesto edildi

Hamburg'da AfD'ye karşı yapılan bir antifaşist eylemde katılımcıların üzerine kamyonet sürerek yapılan saldırı protesto edildi. Zora, Young Struggle, SKB ve AGİF'in çağrısıyla Hamburg'da yapılan eylemde, "Birimize yapılan saldırı hepimize yapılmıştır" denildi.

Almanya'nın Hamburg kenti yakınlarında bulunan Henstedt-Ulzburg'da iki hafta önce AfD'ye karşı yapılan bir antifaşist eylemde, AfD'li iki faşistin katılımcıların üzerine araba sürerek aralarında genç kadın örgütü Zora üyesinin de bulunduğu çok sayıda kişinin yaralanması, Hamburg'da yapılan bir eylemle protesto edildi.

Zora, Young Struggle, SKB ve AGİF'in çağrı yaptığı ve "Birimize yapılan saldırı hepimize yapılmıştır" şiarıyla düzenlenen eylemde Migrantifa ve Young Struggle adına konuşmalar yapıldı.

Migrantifa adına yapılan konuşmada, Henstedt-Ulzburg'da AfD'ye karşı yapılan eylemde bir faşistin kullandığı kamyoneti antifaşistlerin üzerine sürmesi ve birkaç kişiyi yaralamasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, insanları soğukkanlılıkla öldürmeye çalışan faşistin iki haftadır serbestçe dolaştığı belirtilerek, yaralananların ise evden çıkamadıkları ifade edildi.

Polisin havaya ateş açarak faşisti koruması ve götürdüğü karakoldan serbest bırakmasıne tepki gösterilen açıklamada, bu saldırının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, basında ufak bir haber dışında hiçbir şey yapmaması eleştirildi.

"Almanya, o acı dolu iki haftadır neredeydin? Hanau'dan sonra hiçbir şey öğrenmedin mi?" sorularının sorulduğu açıklamada, Kassel, Halle, Hanau ve Celle katliamları hatırlatılarak, bu kanlı listeye Henstedt-Ülzburg'unda dahil edilmek istendiği belirtildi.

Bu olayda da bu sistemin faşistleri açıkça koruduğu ve antifaşistleri hedef aldığı ve korkutmaya çalıştığının görüldüğü, ancak Henstedt-Ülzburg, Celle, Hanau, Halle ve Kassel için adalet istemeye devam edileceği vurgulandı.

Migrantifa açıklamasında "Antifaşistler, özellikle göçmen ve siyah antifaşistler olarak, kendimizi korumamızı örgütlemeliyiz" çağrısıyla son buldu.

Young Struggle adına yapılan konuşmada, yaşanan saldırıda, yaralananlara yardıma koşanların polisin uyarı ateşi açarak engellendiği kaydedildi. Faşistin bu eyleminin öldürmek amaçlı olduğu vurgulanan konuşmada, polisin bir kez daha faşist, ırkçı ideoloji ve saldırıları koruduğunu gösterdiği belirtildi.

Faşist şiddetin artmaya devam ettiğini, ancak bunun insanları korkutmasına veya sindirmesine, korku iklimi yaratılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Young Struggle, "Burjuva adalete güvenmiyoruz, faşist ve cinsiyetçi şiddetin tüm kurbanları için adaleti kendi dayanışmamızla sağlayacağız" dedi.