25 Eylül 2024 Çarşamba

Hamburg'da devrimci tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenlendi

Almanya'nın Hamburg kentinde devrimci tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenlendi.

Almanya'nın Hamburg kentinde devrimci tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenlendi. Tutsakların Sesi Platformu'nun düzenlediği etkinlik, 28 Ağustos 2020 tarihinde Kars Kağızman'da ölümsüzleşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği savaşçısı ve HBDH gerillası Koray Aspir ile dört HPG gerillası anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Alevi Toplum Merkezinde yapılan etkinlikte konuşma yapan AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk siyasal süreci değerlendirdi. Etkinliğin 6 Eylül'de yapılması nedeniyle 6-7 Eylül 1955'de Rumlara, Ermenilere ve Yahudilere yapılan pogromu hatırlatan Selçuk, binlerce evi, işyerini, kiliseleri ve okulları kundaklayan, yağmalayan ve insanları katleden ırkçı-faşist zihniyetin bugünde sürdüğünü belirtti.

Selçuk, varoluşsal kriz içinde olan kapitalizmin pandemi süreciyle insan ve doğa düşmanı yüzünü daha açık ortaya koyduğunu, kapitalist sağlık sisteminin iflas ettiğini belirterek, gelişen ırkçılığa, kadına yönelik şiddete, işçi ve emekçilerin daha da yoksullaşmasına dikkat çekti.

Selçuk, "Türkiye ve Kürdistan'da her türlü baskıyı ve zulmü uygulayan, Rojava'ya ve Güney Kürdistan'a işgal saldırıları yapan Türk devletinin, Yunanistan'la Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Azerbaycan'da sürdürdüğü yayılmacı politika ve yarattığı gerilimlerle ülke içinde ırkçı, şovenist propaganda yaparak tabanını tutmaya çalışmaktadır. Ancak bu zulme karşı direnenler, sokaklarda, dağlarda savaşanlar var ve faşizm istediği sükûneti sağlayamıyor. Bu savaşta ölümsüzleşen Koray Aspir ve HPG gerillalarının önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada ise pandemi sürecinde tecridin daha da ağırlaştırıldığını, tutsakların teslim alınmak istendiğini söyledi. Konuşmada, faşist AKP iktidarının yasa çıkarıp adlileri serbest bıraktığını, devrimci tutsaklara gelince, ağır hasta olanları dahi tecrit koşullarında tutarak ölüme terk ettiğini belirtildi. Tutsakların haklarının ellerinden alındığını, hapishanelerde saldırı ve işkencelerin arttığına vurgu yapan temsilci, "Şu anki cezaevlerindeki koşulların 12 Eylül döneminden hiçbir bir farkı yoktur, bizler Tutsakların Sesi Platformu olarak buradan tüm dostlarımıza devrimci tutsaklarla dayanışmayı yükseltme çağrısında bulunuyoruz" dedi.