19 Eylül 2024 Perşembe

Halkların Devrim Marşları albümünün hazırlıkları tamamlandı

Hazırlıkları tamamlanan Halkların Devrim Marşları albümünün teaserı yayınlandı. Albümde yer alan marşlar, ilk olarak 17 Haziran Büyük İstanbul Mitingi'nde 20 kişilik koro tarafından seslendirilecek.
Dünya devrim marşları, "Halkların Devrim Marşları" adlı albüm ile Türkiye halklarıyla buluşturuluyor. MKM, BEKSAV, Gölge Kültür Sanat Merkezi sanatçıları ile birlikte birçok sanatçının yer aldığı albümün teaserı yayınlandı. 
 
Kom Müzik etiketiyle çıkacak olan albümdeki şarkılar, ilk olarak 17 Haziran Pazar günü HDP'nin İstanbul Bakırköy'de düzenleyeceği mitingde seslendirilecek. 
 
Albümün teaserı Kom Müzik'in Youtube kanalında yayınlanırken, "Neden Halkların Devrim Marşları?" sorusuna da şu yanıt verildi:
 
"Savaşın, işgalin, sömürünün ve acıların gölgelediği; tarihin, kültürün ve insanlığın beşiği Mezopotamya’dan barışın, özgürlüğün, direnişin ve mutluluğun seslerini, sözlerini, ezgilerini birleştirdik.
 
Farklı kültürler, inançlar ve tarihlerin çok sesliliğini marşlarla buluşturarak geçmişin isyanlarını, zaferlerini bugünlerin direnişiyle, coşkusuyla harmanlayıp evrensel kültür serüveninin birleştirici halkası olmayı amaçladık.
 
Tarihin en çirkin zalimlerine karşı, tarihin en güzel kadınlarının tanrıça yüceliğiyle verdikleri varolma direnişini marşlarla selamladık.
 
Enternasyonal marşları Mezopotamya’nın kadim halklarının dilleriyle, orijinalliğine bağlı kalarak tekrar seslendirmeyi çoğulculuğun zenginliği olarak yorumlayıp; işçilerin, köylülerin, yoksulların, gençlerin ve kadınların özgürlük yürüyüşünde izimiz olsun istedik.
 
Halkların Devrim Marşları projesinin birinci albümünde yer alan eserleri Kürtçenin Kurmanci ve Kirmancki lehçeleri, Türkçe ve Ermenice dilleriyle seslendirdik. İkinci albümde diğer enternasyonal marşları farklı dillerle okuyarak projeyi devam ettirmeyi planlıyoruz. Eserlerin tarihçeleri ile ilgili farklı kaynaklardan ulaşabildiğimiz kadar bilgiyi derleyip özetleyerek sizlere sunduk. 
 
Bu proje bir müzik komünü ürünüdür. 'Sosyalizmde ısrar, insan olmakta ısrardır' şiarıyla kolektif aklı, emeği, ruhu ve heyecanı ortaklaştırdık."
 
Albümde 7 eser bulunuyor ve marşlar Kürtçe'nin Kurmanci ve Kırmancki lehçeleri ile Türkçe ve Ermenice seslendirildi.
 
Albümde yer alan marşlar şunlar: Yekiti, Rojava Marşı, Avusturya İşçi Marşı, Enternasyonal, Partizan, Polyaska Polya, Venceremos
 
20 KİŞİLİK KORO SAHNE ALACAK
 
Albüm, ilk kez 17 Haziran pazar günü HDP'nin Bakırköy'de düzenleyeceği Büyük İstanbul Mitingi'nde müzik sevenlerin beğenisine sunulacak. Mitingde 20 sanatçıdan oluşan koro, halkların devrim marşlarını seslendirecek.