24 Eylül 2024 Salı

Güzelgün'ü katleden uyuşturucu ticareti yapan Temel Ünlü

Bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün'ü katleden Temel Ünlü'nün Maltepe'de uyuşturucu ticareti yaptığı ortaya çıktı. Mehmet Can Ç.'ye olayı üstlendiren Ünlü kayıplara karıştı, Mehmet Can Ç. ise serbest bırakıldı.

Kadıköy-Bostancı hattında 18 Temmuz 2023 günü sabah 05.30 saatlerinde toplu sürüş gerçekleştirmek için hareket etmek üzereyken 36 GNE 745 plakalı aracın sürücüsü Temel Ünlü bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün'e çarparak katletti.

Üç çevirmeyi atlatarak 120 kilometre hızla araç kullanan Ünlü, hızla olay yerinden kaçtı. 15 dakika sonra ise Mehmet Can Ç. gelerek aracı kullandığını iddia etti ve teslim oldu.

Güzelgün'ün bisikletçi arkadaşları araçta uyuşturucu malzemeleri bulduklarını, katliamın bir başkasının üstlenerek asıl sorumlunun korunmak istendiğini kaydetmişti.

Gazeteci Umut taştan, Güzelgün'ü katleden Temel Ünlü'nün Maltepe'de uyuşturucu ticareti yaptığını ortaya çıkardı. Yerine bir başkasını göndererek cinayeti üstlenen Ünlü kayıplara karıştı.

Suçu üstlenen kişi Ünlü'yü tanımadığını iddia etti. Ünlü'nün kullandığı araç ise Hamdullah K. adına kayıtlı. Olay sırasında araçta bulunan Ceren K., savcılık ifadesinde aracı kullanan kişinin Temel Ünlü olduğunu itiraf etti.

Temel Ünlü'nün kaçmasının ardından kazayı üstlenen Mehmet Can Ç. ise Doğanay Güzelgün'ün öldüğünü öğrendikten sonra aracı kendisinin değil Temel Ünlü'nün kullandığını söyledi.

Ceren K. ve Mehmet Can Ç. serbest bırakıldı.