19 Eylül 2024 Perşembe

Güvenpark?ta HDP?lilere 'tek şerit' dayatması

Ankara Güvenpark?ta seçim çalışması yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri polis baskısı altında bildiri dağıtıyor.
Ankara Güvenpark’ta seçim çalışması yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri polis baskısı altında bildiri dağıtıyor. 
 
Ankara’nın merkezi olan Kızılay Güvenpark’ta seçime katılan tüm siyasi partiler stand açıp çalışma yürütebiliyorken polis HDP’lilere yönelik tacizde bulunuyor. 
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) aday tanımını bahane eden polis, HDP’lilerin insanlara zorla bildiri verdiklerini iddia ederek Güvenpark’taki HDP’lileri gözaltına almakla tehdit etti.
 
Gözaltı aracını Güvenpark’a getiren polis, HDP’lilere bir sınır göstererek kenarda tek şerit halinde bildiri dağıtmalarına izin vereceğini aksi takdirde gözaltı yapacağını söylüyor. 
 
Bildiri dağıtımı devam ederken ETHA’ya konuşan HDP Ankara 1.bölge milletvekili adayı Emine Kaya, yasal hakları olan seçim propagandasının engellendiğini söyledi. “Yasal olan bizim yürttüğümüz seçim çalışmasıdır, yasadışı olansa onların hiçbir hukuki düzlemde karşılığı olmayan bizi engelleme çabasıdır” diyen Kaya, sınır ve tek şerit dayatmasını kabul etmeyeceklerini vurguladı.
 
Kaya şöyle konuştu: “Bizleri bugü sınırlara sıkıştırmaya çalışanlara gençler olarak tüm sınırları aşarak geleceğiz. Bizlere sınır koyamazlar. 24 Haziran’da barajları da sınırları da aşarak geleceğiz, bu düzeni biz değiştireceğiz.”