24 Eylül 2024 Salı

'Güvenlik soruşturması ve arşiv kaydı araştırması suçtur'

"Güvenlik soruşturması ve arşiv kaydı araştırması suçtur" diyen KESK İzmir Şubeler Platformu, teklifin tümden geri çekilmesini istedi.

KESK İzmir Şubeler Platformu, "Güvenlik soruşturması ve arşiv kaydı araştırması kanun teklifi tümden geri çekilmelidir" konulu basın açıklaması yaptı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan eyleme KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen ve HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür de katıldı. Basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş, "Adli sicil kaydında hiçbir sorun olmamasına rağmen sadece adayın kendisi değil, birinci hatta ikinci derece yakınlarını da kapsayan güvenlik soruşturmaları ile binlerce kişi mağdur edilmiştir" dedi. 

Tasarının tek parti devleti ve OHAL uygulamalarını kalıcı hale getirmeyi hedeflediğini belirten Karakaş, "Düzenleme ile kişilerin çalışma hakkına, kamu görevine girme hakkına, kendi kişiliğini, sosyal varlığını, onurunu koruma hakkına ciddi engelleme getirilmektedir" diye konuştu. 

"Liyakatı değil AKP’ye sadakati esas alan, parti-iktidar ayrımını ortadan kaldırıp devleti tümüyle AKP’lileştirecek kadrolaşmayı hedefleyen, daha çok darbe dönemi uygulamalarındandır" diyen Karakaş, "Tasarı örgütlenme, sendika seçme hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklere saldırı niteliğindedir" diye belirtti.

Karakaş "İktidar sivil darbe uygulamalarına son vermeli, yargı kararlarını işine geldiği gibi uygulamaktan ya da uygulamamaktan vazgeçmeli, Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçelerinin gereğini yapmalı, teklifi tümden ve derhal geri çekmelidir" diye kaydetti.